Inhoud van de cursus

Wordpress Eigen Thema Maken

Cursus WordPress Eigen Thema Maken Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel OpleidingenDeze cursus leert je hoe je zelf een thema bouwt voor een WordPress website. Je bent hierdoor niet meer afhankelijk van de kant en klare thema’s en kunt zonder beperkingen ieder grafisch ontwerp omzetten naar een volwaardige website.
Tijdens de cursus werken we met een theme builder waarmee je een hele site visueel opbouwt. Je bouwt je eigen header en footer, bepaalt zelf de pagina-opbouw en de weergave van berichten en berichtarchieven.

Welke voorkennis heb je nodig?

Om deze cursus goed te kunnen volgen is kennis van WordPress belangrijk. Onze cursus WordPress Basis is een goed uitgangspunt, waarbij het belangrijk is dat je een WordPress website kan opzetten. Kennis van HTML en CSS is handig, maar niet strikt noodzakelijk. Onze cursus HTML5 en CSS3 Basis kan je hiermee echter goed op weg helpen. Tijdens de cursus maak je gebruik van de meest toegepaste HTML-elementen en CSS -eigenschappen.

Verder beschik je ook over algemene computervaardigheden. Het is belangrijk om het geleerde snel in praktijk te brengen, dus reserveer voldoende oefentijd na elke trainingsdag. Eventuele verdere lesvoorbereiding wordt vermeld in de bevestiging van de training.

Wat leer je in deze cursus?

Het werken met kant en klare WordPress thema’s legt nogal wat beperkingen op. Er zijn echter gereedschappen waarmee je zelf een compleet thema kunt bouwen. Een populaire theme builder is Bricks (prijs vanaf $79,00). In deze cursus leer je, hoe je van begin tot eind zelf een thema bouwt. Denk hierbij aan de globale elementen zoals header en footer, die op iedere pagina terugkomen, maar ook leer je een eigen pagina- en berichten layout te maken. Wil je zelf bepalen hoe een berichtenoverzicht eruit ziet? Na deze cursus bouw je dit op zoals jij dat wilt. Maar er is meer: ook bestaande websites kunnen, zonder verlies van inhoud, voorzien worden van een geheel nieuwe layout.

Naast deze basisvaardigheden, leer je ook werken met de verschillende modules en gereedschappen die Bricks biedt om tot een optimaal resultaat te komen. Tenslotte gaan we in deze cursus uitgebreid in op het responsive bouwen van een thema.
Aan het einde van deze cursus heb je een volwaardige website gebouwd die door iedereen, met het niveau van WordPress gebruiker, voorzien kan worden van content.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus richt zich met name op de grafisch ontwerper en/of websitebouwer die ieder ontwerp wil kunnen uitvoeren, zonder beperkingen. Je bent hierdoor niet meer afhankelijk van de kant en klare thema’s en kunt ieder grafisch ontwerp omzetten naar een volwaardige website.
Tijdens de cursus werken we met een theme builder (Bricks: prijs vanaf $79,00) waarmee je een hele site visueel opbouwt. Je bouwt je eigen header en footer, bepaalt zelf de pagina-opbouw en de weergave van berichten en berichtarchieven.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

De cursus WordPress Gevorderd sluit mooi aan op deze cursus. In deze cursus leer je een website uitstekend te beveiligen en te optimaliseren. Daarnaast heb je vervolgens alles in huis om ook de cursus WordPress Webshop Maken, te volgen. Je bent met Bricks in staat om de vormgeving van je webshop helemaal naar je hand te zetten.

Daarom kies je voor Opatel:

 • Jarenlange ervaring met beroepsgerichte trainingen die een-op-een aansluiten op de werkpraktijk
 • Perfect bereikbare locaties in het centrum van Utrecht, Rotterdam en Amsterdam
 • Persoonlijke aandacht door kleine klasjes per cursus
 • Vragen stellen na de cursus kan altijd
 • Vrijwel altijd een vervolgcursus op hoger niveau
 • Meermaals uitgeroepen tot beste opleider van Nederland!
Onderwerpen

  Onderwerpen:

  • Websitestructuur
  • Veel gebruikte HTML elementen
  • Kennismaking met Bricks
  • Bouwen van header met logo en menu
  • Bouwen van footer met extra elementen zoals social media links
  • Opbouw van pagina layout
  • Opbouw van layout van berichten en berichtenarchieven
  • Ontwerp eigen 404-pagina
  • Ontwerp eigen zoekresultaten pagina
  • Aanmaken eigen widgetgebieden
  • Conditionele weergave van elementen
  • Kennismaking en gebruik overige Bricks modules en gereedschappen
  • Inleiding Custom Post Types
  • Aanpassing en controle responsive weergave op tablet en telefoon
  • Aanmaken en gebruiken Child theme
  • Layout aanpassen van bestaande website met behoud van content
Datums en locaties

1 Startdatum en locatie

Cursusdata & startgarantie
Wij streven ernaar om de cursus te laten plaatsvinden op de door jou gekozen cursusdatum en locatie. Om de planning rond te krijgen kan het echter gebeuren dat de cursus op de genoemde datum of locatie verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. Dit zal altijd in overleg gebeuren. Cursusdata met het label Startgarantie zullen gegarandeerd op die locatie en datum plaatsvinden.
Mocht er geen geschikte datum tussen zitten, neem dan contact op voor de mogelijkheden.
Hybride cursus
Wanneer je door omstandigheden niet in staat bent om de cursus op locatie bij te wonen, is het mogelijk om de cursus vanuit huis te volgen. Wanneer je de cursus vanuit huis wilt volgen dien je dit minimaal een week vóór aanvang van de eerste cursusdag bij ons kenbaar te maken. Voor de beste leerervaring adviseren wij om de cursus (indien mogelijk) op locatie te volgen.
Start:Locatie:Alle lesdagen:
wo 21 aug Utrecht,
wo 21 aug Rotterdam,
wo 21 aug Amsterdam,
ma 16 sep Utrecht,
ma 16 sep StartgarantieRotterdam,
ma 16 sep Amsterdam,
do 17 okt Utrecht,
do 17 okt Rotterdam,
do 17 okt Amsterdam,
di 19 nov Utrecht,
di 19 nov Rotterdam,
di 19 nov Amsterdam,
di 17 dec Utrecht,
di 17 dec Rotterdam,
di 17 dec Amsterdam,
Toon meer data

2Uw Gegevens

Stap Cursist

Let op:

 • Kies een startdatum vanaf 1 augustus!
 • De gegevens in het volgende formulier dienen overeen te komen met uw gegevens bij het bevolkingsregister: u dient uw voornaam, voornamen of voorletters op te geven, etc.
Aanhef

Cursist

Kopie ID Bewijs
Voor inschrijving via de regeling "NL Leert Door" dient u ook een kopie ID te overhandigen. We zullen u daarvoor benaderen.

Deelnemer 2

Deelnemer 3

Deelnemer 4

Deelnemer 5

Wilt u meer deelnemers inschrijven dan kunt u zometeen nogmaals het formulier invullen.

Factuurgegevens


3Factuurgegevens

Probleem. Plaats uw telnr svp even in het veld Opmerkingen

Uw inschrijving afronden

4Rond uw inschrijving af

Belangrijk! Cursusdata met het label Startgarantie gaan door op die locatie en datum. Deelnemen kan totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Zonder Startgarantie kan het gebeuren dat een cursus verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. We nemen dan contact met je op voor alternatieve mogelijkheden (annuleren is dan kosteloos). Je kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Uw inschrijving afronden

3Bedankt voor uw inschrijving met STAP

Cursusdata met het label Startgarantie gaan door op die locatie en datum. Deelnemen kan totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Zonder Startgarantie kan het gebeuren dat een cursus verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. We nemen dan contact met je op voor alternatieve mogelijkheden (annuleren is dan kosteloos). U kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Bezig met versturen
Wist je dat 99% van de oud-cursisten Opatel aanbeveelt? (Bron: KlantenVertellen.nl)
Ervaringen van cursisten