Inhoud van de cursus

Wordpress Eigen Thema Maken

Cursus WordPress Eigen Thema Maken Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel OpleidingenDeze cursus leert je hoe je zelf een thema bouwt voor een WordPress website. Je bent hierdoor niet meer afhankelijk van de kant en klare thema’s en kunt zonder beperkingen ieder grafisch ontwerp omzetten naar een volwaardige website.
Tijdens de cursus werken we met een theme builder waarmee je een hele site visueel opbouwt. Je bouwt je eigen header en footer, bepaalt zelf de pagina-opbouw en de weergave van berichten en berichtarchieven.

Welke voorkennis heb je nodig?

Om deze cursus goed te kunnen volgen is kennis van WordPress belangrijk. Onze cursus WordPress Basis is een goed uitgangspunt, waarbij het belangrijk is dat je een WordPress website kan opzetten. Kennis van HTML en CSS is handig, maar niet noodzakelijk. Tijdens de cursus raak je bekend met de meest gebruikte HTML-elementen en CSS -eigenschappen.

Wat leer je in deze cursus?

Het werken met kant en klare WordPress thema’s legt nogal wat beperkingen op. Er zijn echter gereedschappen waarmee je zelf een compleet thema kunt bouwen. Een populaire theme builder is Bricks (eenmalige aanschaf $99,-). In deze cursus leer je hoe je van begin tot eind een zelf thema zelf bouwt. Denk hierbij aan de globale elementen zoals header en footer, die op iedere pagina terugkomen, maar ook leer je een eigen pagina- en berichten layout te maken. Wil je zelf bepalen hoe een berichtenoverzicht eruit ziet? Na deze cursus bouw je dit op zoals jij dat wilt.
Naast deze basisvaardigheden, leer je ook werken met de verschillende modules en gereedschappen die Bricks biedt om tot een optimaal resultaat te komen. Tenslotte gaan we in deze cursus uitgebreid in op het responsive bouwen van een thema.
Aan het einde van deze cursus heb je een volwaardige website gebouwd die door iedereen met het niveau van WordPress gebruiker, voorzien kan worden van content.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus leert je hoe je zelf een thema bouwt voor een WordPress website. Je bent hierdoor niet meer afhankelijk van de kant en klare thema’s en kunt zonder beperkingen ieder grafisch ontwerp omzetten naar een volwaardige website.
Tijdens de cursus werken we met een theme builder (Bricks eenmalige aanschaf $99,-) waarmee je een hele site visueel opbouwt. Je bouwt je eigen header en footer, bepaalt zelf de pagina-opbouw en de weergave van berichten en berichtarchieven.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

De cursus WordPress Gevorderd sluit mooi aan op deze cursus. In deze cursus leer je een website uitstekend te beveiligen en te optimaliseren.

Daarom kies je voor Opatel:

 • Jarenlange ervaring met beroepsgerichte trainingen die een-op-een aansluiten op de werkpraktijk
 • Perfect bereikbare locaties in het centrum van Utrecht, Rotterdam en Amsterdam
 • Persoonlijke aandacht door kleine klasjes per cursus
 • Vragen stellen na de cursus kan altijd
 • Vrijwel altijd een vervolgcursus op hoger niveau
 • Meermaals uitgeroepen tot beste opleider van Nederland!
Onderwerpen

  Onderwerpen:

  • Websitestructuur
  • Veel gebruikte HTML elementen
  • Kennismaking met Bricks
  • Bouwen van header met logo en menu
  • Bouwen van footer met extra elementen zoals social media links
  • Opbouw van pagina layout
  • Opbouw van layout van berichten en berichtenarchieven
  • Ontwerp eigen 404-pagina
  • Kennismaking en gebruik overige Bricks modules en gereedschappen
  • Aanpassing en controle responsive weergave op tablet en telefoon
Datums en locaties

1 Startdatum en locatie

Cursusdata & startgarantie
Wij streven ernaar om de cursus te laten plaatsvinden op de door jou gekozen cursusdatum en locatie. Om de planning rond te krijgen kan het echter gebeuren dat de cursus op de genoemde datum of locatie verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. Dit zal altijd in overleg gebeuren. Cursusdata met het label Startgarantie zullen gegarandeerd op die locatie en datum plaatsvinden.
Mocht er geen geschikte datum tussen zitten, neem dan contact op voor de mogelijkheden.
Hybride cursus
Wanneer je door omstandigheden niet in staat bent om de cursus op locatie bij te wonen, is het mogelijk om de cursus vanuit huis te volgen. Wanneer je de cursus vanuit huis wilt volgen dien je dit minimaal een week vóór aanvang van de eerste cursusdag bij ons kenbaar te maken. Voor de beste leerervaring adviseren wij om de cursus (indien mogelijk) op locatie te volgen.
Start:Locatie:Alle lesdagen:
vr 24 mrt StartgarantieRotterdam,
vr 24 mrt StartgarantieUtrecht,
vr 24 mrt StartgarantieAmsterdam,
wo 19 apr Rotterdam,
wo 17 mei Rotterdam,
wo 17 mei Utrecht,
wo 17 mei Amsterdam,
di 20 jun Rotterdam,
di 20 jun Utrecht,
di 20 jun Amsterdam,
Toon meer data

2Uw Gegevens

Ik wil me inschrijven met STAP Subsidie

STAP Subsidie. Waar staat dit voor?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en is een subsidie van €1000 waarmee de overheid wil helpen om zich verder te ontwikkelen zodat hun positie op de arbeidsmarkt wordt verbeterd of je kansen op een nieuwe baan te vergroten.

Het STAP-budget is voor iedereen die aan volgende eisen voldoet:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd. Het maakt niet uit of je een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of op zoek bent naar werk.
 • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering of studiefinanciering (met uitzondering van Levenlanglerenkrediet).
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Je kunt dus de STAP Subsidie gebruiken om de cursus geheel of gedeeltelijk te bekostigen !

Stap Cursist

Let op:

 • Kies een startdatum vanaf 29 mei!
 • De gegevens in het volgende formulier dienen overeen te komen met uw gegevens bij het bevolkingsregister: u dient uw voornaam, voornamen of voorletters op te geven, etc.
Aanhef

Cursist

Kopie ID Bewijs
Voor inschrijving via de regeling "NL Leert Door" dient u ook een kopie ID te overhandigen. We zullen u daarvoor benaderen.

Deelnemer 2

Deelnemer 3

Deelnemer 4

Deelnemer 5

Wilt u meer deelnemers inschrijven dan kunt u zometeen nogmaals het formulier invullen.

Factuurgegevens


3Factuurgegevens

Probleem. Plaats uw telnr svp even in het veld Opmerkingen

Uw inschrijving afronden

4Rond uw inschrijving af

Belangrijk! Cursusdata met het label Startgarantie gaan door op die locatie en datum. Deelnemen kan totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Zonder Startgarantie kan het gebeuren dat een cursus verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. We nemen dan contact met je op voor alternatieve mogelijkheden (annuleren is dan kosteloos). Je kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Uw inschrijving afronden

3Bedankt voor uw inschrijving met STAP

Cursusdata met het label Startgarantie gaan door op die locatie en datum. Deelnemen kan totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Zonder Startgarantie kan het gebeuren dat een cursus verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. We nemen dan contact met je op voor alternatieve mogelijkheden (annuleren is dan kosteloos). U kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Bezig met versturen
Wist je dat 99% van de oud-cursisten Opatel aanbeveelt? (Bron: KlantenVertellen.nl)
Ervaringen van cursisten