Werktuig PPO: Krijg je cursus deels vergoed met deze nieuwe subsidie!

0
Opleidingen in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel Opleidingen

Ben jij werkzaam in de creatieve of culturele sector en vind jij het belangrijk om jezelf continu te blijven ontwikkelen? Wil jij graag meer kennis opdoen en je laten bijscholen? Werktuig PPO kan je in veel gevallen helpen bij het financieren van jouw bijscholing! Lees snel verder om erachter te komen wat Werktuig PPO voor jou kan betekenen.

Wat is Werktuig PPO?

Heb jij de ambitie om je verder te verdiepen in je vak, je kennis te verbreden of je te laten omscholen? Dan ben je bij Werktuig PPO aan het juiste adres.
Werktuig PPO wordt gesteund door het ministerie van OCW en geeft professionals die zichzelf blijven ontwikkelen graag een steuntje in de rug. Daarom kun je een aanvraag indienen tot medefinanciering van je opleiding of cursussen. Dit noemt zij jouw PPO, Permanente Professionele Ontwikkeling.
Bij Werktuig PPO ben je vrij om zelf te kiezen welke trainingen je wilt volgen. Zo kun je zelf bepalen welke vorm van ontwikkelen het beste bij je past. Of het nou klassikaal of individueel is.

Doelgroep: voor wie is dit bedoeld?

Het PPO is er voor professionals die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector. Dat kunnen mensen zijn in verschillende functies van culturele en creatieve organisaties. Ook ZZP’ers die geregistreerd staan onder één van de bedrijfstakken van kunst, erfgoed, media of creatieve industrie kunnen een aanvraag doen.
Het programma staat ook open voor werkenden in deeltijd. Werknemers kunnen een aanvraag indienen als zij in het afgelopen jaar een arbeidsovereenkomst hebben gehad van tenminste 8 uur per week.

Vergoeding van jouw cursus

Werktuig PPO financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van € 2.000,- (inclusief BTW). Hierbij van uitgaande dat jouw werkgever of opdrachtgever ook 1/3 bijdraagt en dat je de rest zelf betaald. Na afloop van je ontwikkeltraject kun je het bedrag bij Werktuig PPO gemakkelijk declareren.

Speciale regeling ZZP’er ivm coronacrisis
Voor ZZP’ers die als gevolg van de coronacrisis geen opdrachtgever hebben die wil of kan meefinancieren heeft Werktuig PPO een speciale regeling. In specifieke situaties kan zij tijdelijk een extra bijdrage leveren tot 2/3 van de totale investering. Om erachter te komen wat voor jouw situatie de maximale vergoeding is, kun je online het aanvraagformulier invullen.

Breed cursusaanbod, welke cursus past bij jou?

Het cursusaanbod van Opatel sluit naadloos aan op het werk van veel creatieve zelfstandigen. Ga dus bij jezelf te raden welke vaardigheden nog ontbreken in jouw werkzaamheden. Wil je beter leren werken met Adobe programma’s? Of wil je juist het aantal leads naar je website verhogen? Leren hoe je adverteert op social media? Of hoe je pakkende teksten schrijft die echt gelezen worden? Of wat je dacht je van een cursus HTML of Javascript? Voor al deze leervragen heeft Opatel een passende cursus.

Jouw vergoeding aanvragen

Je kunt je aanvraag online indienen op de website www.werktuigppo.nl. Voordat je je aanvraag indient is het van belang dat je weet welke cursus je wil oppakken en dat je goed kunt onderbouwen waarom het volgen van een cursus jouw ontwikkeling stimuleert.
Een groot voordeel van Werktuig PPO is dat je aanvraag erg snel wordt beoordeeld. De organisatie streeft ernaar om binnen vijf werkdagen te antwoorden. Na goedkeuring kun je gelijk aan de slag met jouw opleiding of cursus!

Comments are closed.