Inhoud van de cursus

Cursus UX Design intro

Cursus UX design intro Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel OpleidingenDe cursus duurt slechts één dagdeel en is perfect voor iedereen die op zoek is naar een inleiding in het ontwerpen van “gebruikerservaringen” of nadenkt over de driedaagse vervolgcursus UX Design Basis of andere UX-cursussen.

We beschrijven wat UX (User Experience) en UI (User Interaction) Design is, en bespreken algemene processen die door ontwerpers over de hele wereld worden gebruikt. Zonder al te diep op alle onderdelen in te gaan, komen ook onderwerpen zoals onderzoeken, personas en workshops ter sprake, tot en met uitleg over het maken van wireframes en mockups en het gebruiken van een prototype. Je wordt alvast ingeleid in veelvoorkomend jargon, en om de smaak te pakken te krijgen, oefenen we ook een paar snelle methoden die ontwerpers dagelijks inzetten om een ideeën en gebruikerservaring te creëren. Na het doorlopen van deze introductiecursus heb je een goede algemene indruk van wat UX Design wèl en níet inhoudt. De cursus is een interactieve en amusante mix van informatie, diverse cases, korte oefeningen en een naslagwerk (pdf) met veel links naar diverse bronnen.

Wat leer je in deze cursus?

Na het doorlopen van de cursus: – ben je beter bekend met de taken en tools van UX-designers; – begrijp je met welke andere vakgebieden je te maken krijgt en hoe je je daar als UX’er toe verhoudt; – overzie je welke disciplines er zoal onder UX-design kunnen vallen; – word je aan het denken gezet over wie jij als UX’er zou kunnen worden.

Welke voorkennis heb je nodig?

Hoewel er geen voorwaarden zijn om de cursus te volgen, helpt het als je interesse in design en menselijk gedrag hebt. Je hoeft geen kennis te hebben van bepaalde software of concepten.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus is perfect voor iedereen die op zoek is naar een inleiding over het ontwerpen van gebruikerservaringen (UX) binnen de ontwikkeling en vormgeving van moderne digitale media. Ook managers die algemeen inzicht willen in de wereld van UX-design kunnen hieraan deelnemen; deze introductie biedt een goed inzicht in het werkveld van UX-designers.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

Deze introductiecursus geeft je de voorkennis om deel te nemen aan de 3-daagse cursus UX Design Basis.

Onderwerpen
  • UX Design intro
  • Wat is UX/UI Design?
  • En wat is het níet?
  • Hoe vormt zich een team?
  • Veelvoorkomend jargon
  • Verschillende processen
  • Project- en productbeheer
  • Soorten onderzoeken *
  • Personas en maps maken *
  • Design workshop (ideation) *
  • Wat je kan leren tijdens de 3-daagse basiscursus* Één of enkele voorbeelden
Datums en locaties

1 Startdatum en locatie

Mocht er geen geschikte datum tussen zitten, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Start:Locatie:Alle lesdagen:
wo 12 meiUX Amsterdam
Toon meer data

2Gegevens van de cursist(en)

Deelnemer 2

Deelnemer 3

Deelnemer 4

Deelnemer 5

Wilt u meer deelnemers inschrijven dan kunt u zometeen nogmaals het formulier invullen.

Factuurgegevens


3Factuurgegevens

Uw inschrijving afronden

4Rond uw inschrijving af

Belangrijk! Als je je inschrijft voor een cursus, ontvang je een bevestiging van je aanmelding op het opgegeven e-mailadres. Als je deze niet binnen 1 uur hebt ontvangen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We bevestigen dan je aanmelding alsnog! Je kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Bezig met versturen
Wist je dat 99% van de oud-cursisten Opatel aanbeveelt? (Bron: KlantenVertellen.nl)
Ervaringen van cursisten