Inhoud van de cursus

Cursus UX Design Intro

Cursus UX design intro Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel OpleidingenDe cursus duurt slechts één dagdeel en is perfect voor iedereen die op zoek is naar een inleiding in het ontwerpen van “gebruikerservaringen” of nadenkt over de driedaagse vervolgcursus UX Design Basis of andere UX-cursussen.

We beschrijven wat UX (User Experience) en UI (User Interaction) Design is, en bespreken algemene processen die door ontwerpers over de hele wereld worden gebruikt. Zonder al te diep op alle onderdelen in te gaan, komen ook onderwerpen zoals onderzoeken, personas en workshops ter sprake, tot en met uitleg over het maken van wireframes en mockups en het gebruiken van een prototype. Je wordt alvast ingeleid in veelvoorkomend jargon, en om de smaak te pakken te krijgen, oefenen we ook een paar snelle methoden die ontwerpers dagelijks inzetten om een ideeën en gebruikerservaring te creëren. Na het doorlopen van deze introductiecursus heb je een goede algemene indruk van wat UX Design wèl en níet inhoudt. De cursus is een interactieve en amusante mix van informatie, diverse cases, korte oefeningen en een naslagwerk (pdf) met veel links naar diverse bronnen.

Welke voorkennis heb je nodig?

Hoewel er geen voorwaarden zijn om de cursus te volgen, helpt het als je interesse in design en menselijk gedrag hebt. Je hoeft geen kennis te hebben van bepaalde software of concepten.

Wat leer je in deze cursus?

Na het doorlopen van de cursus: – ben je beter bekend met de taken en tools van UX-designers; – begrijp je met welke andere vakgebieden je te maken krijgt en hoe je je daar als UX’er toe verhoudt; – overzie je welke disciplines er zoal onder UX-design kunnen vallen; – word je aan het denken gezet over wie jij als UX’er zou kunnen worden.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus is perfect voor iedereen die op zoek is naar een inleiding over het ontwerpen van gebruikerservaringen (UX) binnen de ontwikkeling en vormgeving van moderne digitale media. Ook managers die algemeen inzicht willen in de wereld van UX-design kunnen hieraan deelnemen; deze introductie biedt een goed inzicht in het werkveld van UX-designers.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

Deze introductiecursus geeft je de voorkennis om deel te nemen aan de 3-daagse cursus UX Design Basis.

Onderwerpen
  • UX Design intro
  • Wat is UX/UI Design?
  • En wat is het níet?
  • Hoe vormt zich een team?
  • Veelvoorkomend jargon
  • Verschillende processen
  • Project- en productbeheer
  • Soorten onderzoeken *
  • Personas en maps maken *
  • Design workshop (ideation) *
  • Wat je kan leren tijdens de 3-daagse basiscursus* Één of enkele voorbeelden
Vraag maatwerkinformatie

Maatwerk en incompany

Geïnteresseerd in een cursus op maat of in een cursus incompany? Verzend onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ervaringen van cursisten