UWV scholingsvoucher voor langdurige zorg

Het UWV subsidieert cursussen en ervaringstrajecten (EVC) voor wie wil omscholen of bijscholen. De subsidie geldt voor wie werkt of gewerkt heeft in de langdurige zorg, zoals ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. Met de UWV scholingsvoucher heb je de mogelijkheid om voor € 2500,- te besteden aan cursussen die leiden tot een kansberoep.

UWV scholingsvouchers tot € 2500,-

Van zorgberoep naar kansberoep met de UWV scholingsvoucher.

Met hulp van het UWV leiden wij je op voor een administratieve functie

Onze totaalpakketten leiden je op voor een “kansberoep” in de administratieve sector. Je krijgt les in Office programma’s als Word, Excel en PowerPoint en volgt specifieke lesmodules en 1-op-1 trainingen. Opleidingen zijn inclusief boeken, e-learning , een examen en vaak ook een laptop. Haal je het examen niet in één keer, dan blijf je kosteloos lessen volgen tot je wel slaagt. Alle lesmaterialen blijven je eigendom. Lestijden kun je zelf flexibel indelen in het Opatel Leercentrum, zodat de opleiding zich laat combineren met werk.
Download de lijst met opleidingen die worden vergoed door de UWV voucher (PDF)

Voor wie is de UWV scholingsvoucher bedoeld?

Het maakt niet uit of je werkt of werkeloos bent. Je komt in aanmerking voor de voucher als één van de volgende situaties geldt:

 • Je had een zorgberoep in de langdurige zorg (thuiszorg of zorg in een instelling) en ontvangt nu vanuit die baan een WW-uitkering.
 • Je hebt een zorgberoep in de langdurige zorg (thuiszorg of zorg in een instelling), als medewerker of zelfstandige.

Via de website van het UWV kun je de scholingsvoucher aanvragen

Kansberoepen?

Komende vanuit de langdurige zorg, kun je met de UWV scholingsvoucher voor € 2500,- (incl. BTW) een opleiding volgen. De voorwaarde is dat het een opleiding is in de richting van een kansberoep, oftewel een beroep waarin de kans op werk gemiddeld of hoger is.
De kansberoepenlijst kun je downloaden via de website van het UWV

Voorwaarden UWV scholingsvouchers voor werkzoekenden

Dit zijn de voorwaarden die het UWV aan deze regeling verbindt:

 • Plaats je CV op werk.nl. Je gaat daarmee akkoord dat het UWV je inschrijft als werkzoekende.
 • De cursus(sen) moet(en) gericht zijn op een kansberoep of een ervaringscertificaat (EVC) opleveren.
 • De cursus(sen) moet(en) een erkend diploma of certificaat opleveren. Bij Opatel krijg je na elke cursus een certificaat.
 • Er mag niet eerder een opleiding, cursus of EVC-traject voor je betaald zijn vanuit de Regeling Cofinanciering Sectorplannen 2015.
 • De kosten voor de cursus(sen) of voor het EVC-traject mogen niet geheel of gedeeltelijk betaald worden vanuit andere regelingen van de overheid.
 • Scholingsvouchers aanvragen is mogelijk tot en met 31 december 2017. Uiterlijk 14 dagen na de eerste cursusdag moet je aanvraag bij het UWV binnen zijn.
 • Je mag slechts één keer gebruikmaken van een scholingsvoucher.

Wij helpen je met de aanvraag van de UWV Scholingsvoucher

We helpen je het beschikbare UWV budget optimaal te gebruiken. Is die € 2500,- niet toereikend, dan kun je natuurlijk besluiten om zelf het resterende deel voor je rekening te nemen. Ga als volgt te werk:

 • Download het aanvraagformulier voor de scholingsvoucher via het UWV en lees het door.
 • Neem contact op met ons, telefonisch, per mail of via de LiveChat (van 8.30 tot 17.00 uur). We bekijken dan samen welke cursus(sen) bij je wensen passen, welke prijs erbij hoort en op welke datums je kunt starten.
 • Vul je eigen gegevens in het formulier zelf in. Wij vullen vervolgens het gedeelte “Bijlage: Gegevens opleidingsinstituut” in en sturen het naar je terug.
 • Let op: Vergeet niet om in de kansberoepenlijst achter in het formulier een kansberoep aan te vinken die aansluit bij de gevraagde cursus(sen).
 • Stuur hierna het complete formulier naar UWV, Postbus 57200, 1040 BC Amsterdam.

Hoe lang duurt de aanvraag voor de UWV Scholingsvoucher?

Het kan maximaal 8 weken kan duren voordat je aanvraag door het UWV is verwerkt, maar gemiddeld duurt het 4 weken. Informatie over de scholingsvoucher vind je ook op de website van het UWV. Heb je meer vragen, neem dan gerust contact met ons op.