Uitgebreide knopinfo (Rich Tooltips) in Photoshop

0

In de laatste versie van Photoshop zit een nieuwe feature: de uitgebreide knopinfo (Engels: Rich Tooltips). Dit zijn pop-up filmpjes die uitleggen hoe het gereedschap werkt.

Hoe werkt de uitgebreide knopinfo in Photoshop?

Deze pop-up filmpjes komen tevoorschijn als je even met je cursor boven een gereedschap in het gereedschapspalet hangt. In de afbeelding hieronder zie je bijvoorbeeld links in het rode vierkantje een filmpje over de gum (eraser tool) als uitgebreide knopinfo.
Uitgebreide knopinfo voor de gum in Photoshop

Stap voor stap uitleg over het gereedschap

Bij sommige filmpjes kun je ook doorklikken op “Leer het volgende”. Als je daarop klikt krijg je een foto te zien die je dan kunt bewerken met het betreffende gereedschap. Photoshop geeft dan stap voor stap aan hoe je het gereedschap gebruikt. Zo kun je leren terwijl je ermee werkt.

Hieronder zie je een voorbeeld met rechtsboven het venster dat je in vier stappen begeleid in het gebruik van de Kloonstempel:

Photoshop gereedschap leren

Uitgebreide knopinfo aan- en uitzetten

Deze uitgebreide knopinfo is natuurlijk superhandig! Toch horen we ook weleens van onze Photoshop cursisten dat zij het soms als vervelend ervaren als alles op popt. Je kunt deze functie dan ook uitzetten. Dat doe je via Bewerken (Op Mac Photoshop CC) > Voorkeuren > Gereedschappen. Of in het Engels Preferences> Tools.

Photoshop > Voorkeuren > Gereedschappen

Hier kun je “Gebruik uitgebreide knopinfo” (Engels: “Use Rich Tooltips”) aan- of uitvinken. Zo krijg je de filmpjes niet meer te zien.Uitgebreide knopinfo aan- of uitvinken

Meer gratis Photoshop leren? Bekijk onze gratis Photoshop Video Tutorials.

Plaats een reactie