Persoonlijke trainingstoelage OOM

Via OOM (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking) ontvangen bedrijven en werknemers uit de metaalbranche een financiële bijdrage voor (bij)scholing en ontwikkeling. Dus wanneer u bij Opatel een training wilt volgen kunt u voor een persoonlijke trainingstoelage in aanmerking komen.

OOM maakt het mogelijk een training te volgen bij de beste opleider van Nederland.

Hoeveel bedraagt de vergoeding?

Oom draagt 50% per persoon per jaar bij in de scholingskosten, tot een maximum van €750. U kunt deze bijdrage aanvragen voor maximaal 15 medewerkers of, indien dat meer is, 30% van het personeelsbestand.

Wie komt in aanmerking?

Wilt u als bedrijf voor een training bij Opatel een bijdrage voor uw werknemers aanvragen? Dit zijn de voorwaarden:

  • Uw bedrijf en uw medewerker(s) vallen onder de CAO-werkingssfeer van OOM.
  • U moet de aanvraag voorafgaand aan de cursus indienen via www.mijnoom.nl.
  • In principe geldt de regeling tot en met 31 december, maar “OP = OP”. Op de website van OOM ziet u hoeveel budget er nog beschikbaar is.
  • OOM kan tot een periode van 3 jaar nadat de cursus heeft plaatsgevonden het POP en het betalingsbewijs van de factuur opvragen bij de werkgever.
  • De cursuskosten kunnen alleen gedeclareerd worden nadat de cursus heeft plaatsgevonden.

Welke opleidingen komen in aanmerking?

Uitsluitend cursussen, trainingen of opleidingen die door werkgever en werknemer zijn vastgelegd in een Persoonlijk Opleidings Plan (POP) komen in aanmerking voor een vergoeding.

Meer informatie

U kunt een mail sturen naar info@opatel.nl, tijdens kantooruren via onze website chatten of bellen met onze hoofdvestiging, op nummer 010 297 3073.