Titels blokkeren in Excel

0

Wanneer je werkt in een Excel bestand met veel data, moet je naar beneden of naar rechts scrollen om deze data te kunnen zien. Vaak heb je titels staan bovenaan of links in je document. Wanneer je scrollt om gewenste data te vinden, verdwijnen deze titels uit het beeld. In dit geval is het handig om je titels te blokkeren. Zo weet je altijd welke titel bij de bijbehorende kolom of rij hoort.

Onderstaand een voorbeeld van een document waarbij je naar beneden en naar rechts zou moeten scrollen, omdat de gegevens verder doorlopen.

Excel titels blokkeren

 Wanneer ik naar beneden scroll, verdwijnen de jaren en maanden. Wanneer ik naar rechts scroll, verdwijnt de cursusnaam.

Dit is heel makkelijk op te lossen: je kunt deze “titels” blokkeren.

Klik eerst op de cel die is gelegen naast de linker titel én onder de boven titel. In dit geval rechts van de kolom met cursusnamen en onder de rij met jaren en maanden. Cel B3 dus.

Ik klik op cel B3 en vervolgens ga ik naar tab Beeld > Blokkeren > Titels Blokkeren. Zoals je ziet, kun je ook enkel de bovenste rij of de eerste kolom blokkeren.

Excel - Beeld - Titels Blokkeren

Ik heb de titels geblokkeerd; zowel de bovenste rijen als eerste kolom. Ik scroll nu naar rechts en naar beneden zonder dat mijn titels verdwijnen:

Excel titels geblokkeerd

Cursus volgen? Bekijk dan even onze pagina van Excel cursussen of neem contact met ons op via 010 – 297 30 73 of info@opatel.nl.

Plaats een reactie