Subsidies en fiscaal voordeel

Wil je bijscholen of omscholen? Het UWV verstrekt scholingsvouchers. Daarnaast kennen brancheorganisaties subsidies om cursussen en opleidingen te volgen en bestaan er fiscale regelingen die voordelig zijn voor werkgevers en particulieren.

UWV scholingsvouchers

Een UWV scholingsvoucher maakt het mogelijk om een training te volgen bij een opleidingsinstituut dat voldoet aan de eisen van het UWV. Onder de naam Open Ateliers B.V. is Opatel bij het UWV bekend als aanbieder van hoogwaardige scholingstrajecten. Wij voldoen ruimschoots aan de eisen die het UWV stelt aan opleidingsinstituten. Na afloop van je cursus ontvang je een certificaat. Dit is van belang voor het UWV om de aanvraag voor het voucher goed te keuren.
Lees op onze website alles over de scholingsvouchers
Lees over de scholingsvouchers op de website van het UWV

Subsidie Grafimedia: A&O fonds

De grafimediabranche kent verschillende subsidieregelingen. Er is ook een kortingsregeling voor KVGO, VRN en NDP leden.
Lees alles over de subsidies van het A&O fonds

Subsidie voor de metaalsector

Stichting OOM draagt 50% per persoon per jaar bij in de scholingskosten. Deze bijdrage geldt voor maximaal 15 medewerkers of, als dat meer is, voor 30% van het personeelsbestand.
Bekijk de subsidieregeling van Stichting OOM

FNV Metaal stelt vouchers beschikbaar t.w.v. €1.500,- voor scholing. Deze voucher is aan te vragen door elke werknemer die onder de CAO voor Metaal en Techniek (kleinmetaal) valt.
Lees over de scholingsvouchers van FNV Metaal

Fiscale regelingen voor werkgevers en particulieren

Voor de kosten van scholing en studie bestaat een aantal fiscale regelingen. Er zijn ook mogelijkheden om studiekosten af te trekken in de aangifte inkomstenbelasting.
Fiscale regelingen voor studiekosten en scholingsuitgaven

Een provinciale subsidie aanvragen

Op provinciaal niveau bestaan diverse subsidieregelingen, die als doel hebben de vestiging van organisaties in de regio te stimuleren. Hieronder valt ook de subsidiëring van scholing. Bekijk per provincie de mogelijkheden:
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland