Subsidies en fiscaal voordeel

Wil je bijscholen of omscholen? Veel brancheorganisaties geven subsidies om cursussen en opleidingen te volgen. Daarnaast bestaan er fiscale regelingen die voordelig zijn voor werkgevers en particulieren.

Subsidie Grafimedia: A&O fonds

De grafimediabranche kent verschillende subsidieregelingen. Er is ook een kortingsregeling voor KVGO, VRN en NDP leden. Daarnaast kunnen ook ZZP’ers profiteren van kortingen. De kortingen lopen van 30% tot 40%.
Lees alles over de subsidies van het A&O fonds

Subsidie voor de metaalsector

Stichting OOM draagt 50% per persoon per jaar bij in de scholingskosten. Deze bijdrage geldt voor maximaal 15 medewerkers of, als dat meer is, voor 30% van het personeelsbestand.
Bekijk de subsidieregeling van Stichting OOM

FNV Metaal stelt vouchers beschikbaar t.w.v. €1.500,- voor scholing. Deze voucher is aan te vragen door elke werknemer die onder de CAO voor Metaal en Techniek (kleinmetaal) valt.
Lees over de scholingsvouchers van FNV Metaal

Fiscale regelingen voor werkgevers en particulieren

Voor de kosten van scholing en studie bestaat een aantal fiscale regelingen. Er zijn ook mogelijkheden om studiekosten af te trekken in de aangifte inkomstenbelasting.
Fiscale regelingen voor studiekosten en scholingsuitgaven

Een provinciale subsidie aanvragen

Op provinciaal niveau bestaan diverse subsidieregelingen, die als doel hebben de vestiging van organisaties in de regio te stimuleren. Hieronder valt ook de subsidiëring van scholing. Bekijk per provincie de mogelijkheden:
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland