STAP Budget – €1000 voor alle Nederlanders

Ben jij klaar voor de volgende STAP in jouw carrière? Dan is dit de tijd om daar wat aan te doen. Werkenden en werkzoekenden kunnen nu gratis scholing en ontwikkeling aanvragen! Het STAP-budget is een subsidie waarmee jij een training, cursus of opleiding kan volgen om zo je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Al onze opleidingen en cursussen komen in aanmerking voor STAP. Na toewijzing krijg je €1000,- korting op de totale prijs incl btw. Bekijk onze cursussen en opleidingen

Aanvraag STAP Advies

Meest gekozen Ms Office STAP-Bundels:

Meest gekozen Grafische STAP-Bundels:

Meest gekozen Web STAP-Bundels:

Meest gekozen Multimedia STAP-Bundels:

Meest gekozen cursussen met STAP-budget:

Behoefte aan persoonlijk contact en advies:

De subsidie heet STAP. Waar staat dit voor?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het is een subsidie van €1000 waarmee de overheid wil helpen om werkenden en werkzoekenden zich verder te ontwikkelen. Zo wordt hun positie op de arbeidsmarkt verbeterd of de kansen op een nieuwe baan vergroot.

Heb ik ook recht op het STAP-budget?

Het STAP-budget is voor iedereen die aan volgende eisen voldoet:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd. Het maakt niet uit of je een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of op zoek bent naar werk.
 • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering of studiefinanciering (met uitzondering van Levenlanglerenkrediet).
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Let wel op: Aanvragen worden op basis van het moment van indienen in behandeling genomen, totdat het beschikbare budget is uitgeput.  Wij raden je aan om je nu al in te schrijven en je subsidie-aanvraag op 1 november om 10:00u te activeren. OP = OP.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

 • Per kalenderjaar ontvang je maximaal €1000 inclusief btw aan STAP-budget.
 • Subsidie niet ontvangen? Geen probleem.
  • Je kan twee maanden later opnieuw jouw STAP-budget aanvragen.
  • Je kan ons vragen om een factuur om de cursus alsnog te volgen.
  • Je kan de opleiding of cursus kosteloos annuleren.
 • Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt maximaal €1000,- aan ons betaald.
 • Je opleiding start ongeveer 4 weken na je subsidieaanvraag én binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak.
 • In de aanvraag geef je onder meer aan voor welk arbeidsmarktdoel je de subsidie wilt gebruiken.
 • De klassikale scholingstrajecten zijn afhankelijk van het deelnemersaantal en de gekozen locaties (Rotterdam, Utrecht, Amsterdam) en kunnen mogelijk wijzigen. Met jouw inschrijving ga je akkoord met evt wijzigingen.
 • Opleidingen mogen niet aangepast of omgezet worden. Bij een annulering komt het STAP budget te vervallen.

Waar kan ik het STAP-budget aanvragen?

Het STAP-budget kun je NU al bij ons aanvragen. Al onze cursussen en opleidingen (m.u.v. examens) komen in aanmerking. Je ontvangt binnen 1 of 2 werkdagen jouw aanmeldingsformulier waarmee je op 1 november 2022 om 10:00u de aanvraag kan activeren via het STAP portaal.

Gewoon doen!

Wij bieden alleen opleidingen, trainingen en cursussen aan waarmee jij je arbeidsmarktkansen kan vergroten! In combinatie met deze nieuwe subsidie is het ook de beste keuze die je op dit moment kan maken. Dus pak deze kans en plan een intakegesprek met ons zodat ook jij een specialist kan worden in het door jou gekozen vakgebied.

Opatel voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Door ons NRTO-keurmerk voldoen we aan hoge kwaliteitseisen en zijn hierop getoetst door een externe certificerende instelling. (https://www.opatel.nl/nrto-lidmaatschap-en-gedragscode). Als leverancier van opleidingen en trainingen werken we samen met diverse instanties als DUO, UWV, FNV, etc. op basis van contracten en afspraken. Opatel is niet gelieerd aan deze instanties.