Photoshop historie

0

Photoshop is natuurlijk een perfect programma om in te experimenteren. Soms kom je ineens een effect of instelling tegen die precies het gewenste effect oplevert. Maar hoe deed je dat ook al weer?
In plaats van zelf elke handeling te noteren kun je ook Photoshop het werk laten doen. Photoshop noteert dan elke handeling en instelling in een tekstbestand of in de vorm van Metadata.
Je moet deze optie wel zelf activeren.
Ga daarvoor naar de Voorkeuren van Photoshop en kies de optie Algemeen (General).

Kruis de optie History Log aan.

Kies vervolgens voor een tekstbestand (.txt) of Metadata. Bij de eerste optie wordt er een apart tekstbestand aangemaakt. Dit bestand kun je vervolgens in Notepad of Textedit bekijken en printen. Of je laat de acties vastleggen in de metadata. Je kunt deze acties uitlezen wanneer je de bestandsinfo opvraagt en vervolgens voor History kiest. Volledig digitaal dus.

Bij Edit Log items kun je aangeven hoe gedetailleerd de acties moeten worden genoteerd. Ik kies zelf altijd voor Gedetailleerd want ik wil weten hoe mijn schuifregelaars stonden.

Klik OK. Vanaf dit moment noteert Photoshop al jouw acties (goed of fout).

Deze functie is ook handig om je collega’s aan te geven hoe je bepaalde effecten hebt bereikt.

Dit is nou zo’n optie die we binnen onze Photoshop Expert trainingen verder uitwerken. Heb je belangstelling kijk dan eens op https://www.opatel.nl/cursus-photoshop-expert

Plaats een reactie