Inhoud van de cursus

Opleidingspakket Programmeur Python Data Analyst

Opleidingspakket Programmeur Python Data AnalystBereid je voor op een nieuwe baan in een van de snelst groeiende werkvelden: data analyse! Er is een groot tekort aan ICT professionals die inzichten op kunnen doen uit data, door het te verzamelen, visualiseren en analyseren. Met de populairste programmeertaal en tools van dit moment, Python en Pandas, gaan we aan de slag om alles te leren over data analyse. Deze opleiding is hands-on, je gaat vanaf het begin zelf aan de slag waarbij je intensief wordt begeleidt aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Vertrouw op de kennis van Opatel

Opatel is al meer dan 40 jaar actief als opleider. Als opleider komen we over de vloer bij gerenommeerde organisaties. Met deze kennis hebben wij dit gedegen opleidingspakket samengesteld. Wil je een goede start maken als Webmaster/Developer WordPress dan is deze opleiding precies wat je zoekt.

Welke cursussen/modules ga je volgen?

Na deze opleiding kun je solliciteren op functies als:

(Junior) Python Data Analyst, (Junior) Python Data Engineer, (Junior) Data Specialist, (Junior) Data Analist, (Junior) Data Engineer, BI Information Analyst, Data Scientist, Data Specialist Onderzoeksdata, Digital Data Analyst, Data Analyst & Reporting Specialist, CRM Data Analyst, Digital Business Analist.

Aantal lesdagen:

Deze opleiding omvat 8 lesdagen, klassikaal of online. De verwachting is dat je totaal opleiding ongeveer 4 maanden in beslag neemt, gebaseerd op 1 gemiddeld 1 cursusdag per week. Tussen de klassikale modules kunnen meerdere weken zitten.

Lestijden:

10:00 – 16:30, inclusief lunch.

Locaties:

Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of online klassikaal. We plannen cursussen waar mogelijk zo dicht mogelijk bij je thuisadres. De exacte cursuslocatie is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Niveau, voorkennis, voorbereiding en zelfstudie

Vergelijkbaar met MBO+/HBO+ niveau. Basis Engels is belangrijk, de cursus wordt gegeven in het Nederlands en de begrippen in Python zijn Engels. Programmeerervaring is geen vereiste!
Bij twijfel kunnen we onze skills-toets Programmeren inzetten, vraag hiernaar.
Bekijk ook onze toelichting en toelatingseisen Kort Beroepsonderwijs.

Wat leer je in deze cursus?

Leer meer over de belangrijkste bibliotheken voor het doen van Data Science met Python en hoe ze eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd met de Anaconda-distributie. Begrijp de basis van Numpy, de basis van alle andere analytische tools in Python. Produceer informatief, nuttig en prachtige visualisaties voor het analyseren van gegevens. Analyseer, beantwoord vragen en trek conclusies uit gegevenssets uit de echte wereld met behulp van de Pandas-bibliotheek. Voer algemene statistische berekeningen uit en gebruik de resultaten om conclusies over de gegevens te trekken.Leer hoe u voorspellende modellen bouwt en begrijp de principes van Voorspellende analyse

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is voor iedereen die werkzaam is of wil worden als Data Analist en/of veel data wil analyseren met behulp van Python.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

Na deze cursus kan het een goed idee zijn om je verder te specialiseren op het gebied van Python. Denk bijvoorbeeld aan de cursus Python Machine Learning

Onderwerpen
Vraag maatwerkinformatie

Maatwerk en incompany

Geïnteresseerd in een cursus op maat of in een cursus incompany? Verzend onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ervaringen van cursisten