Het Opatel Leercentrum (OLC)

Cursus PowerPoint Rotterdam, Amsterdam, UtrechtIn het Opatel Leercentrum combineer je begeleid en zelfstandig leren op een manier die het best bij je past. De gespecialiseerde Office trainer heeft een ondersteunende rol en geeft een-op-een uitleg wanneer je het nodig hebt. In je eigen tempo volg je lesmodules met video, audio en tekst. Je kunt altijd op korte termijn starten in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam.

Het Opatel Leercentrum

Het Opatel Leercentrum (OLC) in Rotterdam. Opatel is Microsoft Authorized Testing Center.

Zelfstandig leren, aangevuld met uitleg van de trainer

Het concept van het OLC is ontwikkeld vanuit de gedachte dat ieder mens zijn eigen leerstijl heeft. De een is visueel ingesteld, de ander auditief. De een leest het liefst de instructies van papier, de ander krijgt de lesstof graag voorgedaan. In het OLC zorgen we dat iedereen leert op de meest passende wijze. Je maakt gebruik van videoinstructies op je scherm, uitleg via je koptelefoon, een trainingsboek en aanvullende uitleg van de trainer.

Flexibel studeren in je eigen tempo

Lange wachttijden behoren tot het verleden, want in het OLC kun je altijd op korte termijn terecht. Voor iedere cursus staat weliswaar een aantal dagdelen, maar het maakt niet uit of je er langer of korter over doet; de cursus is afgelopen wanneer je de eindtoets hebt behaald.

Je lesdagen plan je zelf

De eerste keer dat je komt krijg je van de trainer toegang tot een online agenda om zelf je volgende cursusdagen te plannen. Hieronder vind je de openingstijden van het OLC per stad:

OLC Rotterdam
Maandag 09.30 – 16.00
Woensdag 09.30 – 16.00

OLC Utrecht
Maandag 09.30 – 16.30
Dinsdag 09.30 – 16.30 en 18.30 – 20.30
Woensdag 09.30 – 16.30
Donderdag 09.30 – 16.30
Vrijdag 09.30 – 16.30

OLC Amsterdam
Maandag 09.30 – 16.30
Vrijdag 09.30 – 16.30

Maatwerk met waardevol certificaat

Een cursus in het OLC is eigenlijk altijd maatwerk. Je volgt een complete training of je selecteert een aantal specifieke onderwerpen. Door de modulaire opbouw krijgt iedere deelnemer precies de juiste lesstof. Wil je materiaal uit je beroepspraktijk gebruiken? Geen probleem. De persoonlijke begeleiding door de Office trainer garandeert dat je de cursus vlot doorloopt. Je sluit af met een eindtoets. Het certificaat is waardevol, omdat het aantoont dat je de stof beheerst. Desgewenst verzorgen we gratis een intake om je instapniveau te bepalen.

Het Nieuwe Trainen

De Office cursussen in het OLC zijn ontwikkeld volgens het concept Het Nieuwe Trainen. We weten als geen ander hoe we mensen met verschillende leerstijlen op een prettige en efficiënte manier met software kunnen leren werken. Het Nieuwe Trainen is gebaseerd op 6 speerpunten:

1. Praktijkgericht
Praktische uitleg, op basis van aansprekende voorbeelden. Niet alleen een knoppencursus geven, maar mensen leren Office efficiënt te gebruiken en uitleggen wat je allemaal met de programma’s kúnt.

2. Activerende onderwijsvorm
“Learning by doing” door aan de slag te gaan met het programma. Zelf geconstrueerde nieuwe kennis in plaats van platte overdracht.

3. Lage drempel, dagelijks starten
Behoefte aan kennisverdieping? Volg direct een training. Alle trainingen Excel, Word, Outlook, PowerPoint en Access starten op maandag en woensdag in Rotterdam en iedere dag in Utrecht.

4. Authentieke leerervaring
Je werkt met het echte programma en niet in een simulatie-omgeving. De realistische omgeving sluit aan op de praktijk. Zo leer je het best, ook van je fouten. De trainer is altijd aanwezig om uit te leggen wat beter kan.

5. Modulaire opzet
Je kunt een complete training volgen, maar de modulaire opzet maakt het mogelijk om snel een specifiek onderwerp of een bepaalde functie onder de knie te krijgen.

6. De eigen leerstijl
In een duidelijke, intuïtieve leeromgeving geeft iedere cursist zelf vorm aan de leerstijl. De blended leervorm met audio, video, een lesboek en een trainer spreekt alle zintuigen aan. Het lesboek krijg je mee als naslagwerk.

Het Opatel Leercentrum is Powered by Trainspot