Het Opatel Leercentrum (OLC)

Opatel LeercentrumIn het Opatel Leercentrum (OLC) combineer je begeleid en zelfstandig leren, op een manier die het best bij je past. In je eigen tempo volg je lesmodules met video, audio en een lesboek. De gespecialiseerde Office docent heeft een ondersteunende rol en geeft een-op-een uitleg wanneer je het nodig hebt. Je kunt altijd op korte termijn starten met je cursus in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam.

Het Opatel Leercentrum

Het Opatel Leercentrum (OLC)

Zelfstandig leren, aangevuld met uitleg van de trainer

Het concept van het OLC is ontwikkeld vanuit de gedachte dat ieder mens zijn eigen leerstijl heeft. De een is visueel ingesteld en de ander auditief. De een leest het liefst de instructies van papier, terwijl de ander de lesstof graag krijgt voorgedaan. In het OLC zorgen we dat iedereen kan leren op de meest passende wijze. Je maakt gebruik van videoinstructies op je scherm, uitleg via je koptelefoon, een trainingsboek en aanvullende uitleg van de trainer.

Flexibel studeren in je eigen tempo

Lange wachttijden behoren tot het verleden. In het OLC kun je altijd op korte termijn terecht in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Voor iedere cursus staat een aantal dagdelen, maar het maakt niet uit of je er langer of korter over doet; de cursus is afgelopen na het behalen van de eindtoets. De eerste keer dat je komt krijg je van de trainer toegang tot een online agenda, waarin je zelf je cursus kunt plannen.

Maatwerk met waardevol certificaat

Een cursus in het OLC is eigenlijk altijd maatwerk. Je volgt een complete training of je selecteert een aantal specifieke onderwerpen. Door de modulaire opbouw krijgt iedere deelnemer precies de juiste lesstof. Wil je materiaal uit je beroepspraktijk gebruiken? Geen probleem. De persoonlijke begeleiding door de Office docent garandeert dat je de cursus vlot doorloopt. Je sluit af met een eindtoets. Het certificaat is waardevol, omdat het aantoont dat je de stof beheerst. Desgewenst verzorgen we gratis een intake om je instapniveau te bepalen.

Het Nieuwe Trainen

De Office cursussen in het OLC zijn ontwikkeld volgens het concept Het Nieuwe Trainen. We weten als geen ander hoe we mensen met verschillende leerstijlen op een prettige en efficiënte manier met software kunnen leren werken. Het Nieuwe Trainen is gebaseerd op 6 speerpunten:

1. Praktijkgericht
Praktische uitleg, op basis van aansprekende voorbeelden. Niet alleen een knoppencursus geven, maar mensen leren Office efficiënt te gebruiken en uitleggen wat je allemaal met de programma’s kúnt.

2. Activerende onderwijsvorm
“Learning by doing” door aan de slag te gaan met het programma. Zelf geconstrueerde nieuwe kennis in plaats van platte overdracht.

3. Lage drempel, dagelijks starten
Behoefte aan kennisverdieping? Volg direct een training. Alle trainingen Excel, Word, Outlook, PowerPoint en Access starten op maandag en woensdag in Rotterdam en iedere dag in Utrecht.

4. Authentieke leerervaring
Je werkt met het echte programma en niet in een simulatie-omgeving. De realistische omgeving sluit aan op de praktijk. Zo leer je het best, ook van je fouten. De docent is altijd aanwezig om uit te leggen wat beter kan.

5. Modulaire opzet
Je kunt een complete training volgen, maar de modulaire opzet maakt het mogelijk om snel een specifiek onderwerp of een bepaalde functie onder de knie te krijgen.

6. De eigen leerstijl
In een duidelijke, intuïtieve leeromgeving geeft iedere cursist zelf vorm aan de leerstijl. De blended leervorm met audio, video, een lesboek en een docent spreekt alle zintuigen aan. Het lesboek krijg je mee als naslagwerk.

Het Opatel Leercentrum is Powered by Trainspot