NL Leert Door

De arbeidsmarkt is in beweging en banen zijn onzeker. Door de coronacrisis moeten bedrijven soms uit nood sluiten. Tegelijk ontstaan er ergens anders juist nieuwe banen. Voor uw toekomst is het daarom belangrijk dat u zich blijft ontwikkelen. Zo versterkt u uw positie op de arbeidsmarkt. De subsidieregeling NL leert door helpt hierbij nu veel mensen zijn geraakt door de coronacrisis.

NL Leert Door: gratis scholing (OP=OP)

Voor de subsidieregeling ‘NL Leert Door’ is inmiddels een deel van het budget vergeven.
Het is nog steeds mogelijk kosteloos scholing te volgen, alleen de keuze is iets minder uitgebreid.
De regeling loopt tot en met 1 april 2023, of totdat het budget* op is. Er moet ook voor 1 april 2023 gestart zijn met de opleiding. Mocht er voor u geen budget meer beschikbaar zijn dan kunt u kosteloos annuleren of in overleg voor een andere subsidie of betaling kiezen.
Aanvragen kan zonder tussenkomst van de sector of uw werkgever.

*LET OP: Het ‘NLLD-overheidsbudget’ is gelimiteerd, dit betekent dat als het maximale budget uitgegeven is door de overheid, ook je (ingeplande) cursussen niet meer vergoed kunnen worden. Dit geldt dus ook voor cursussen waarvan we jouw deelname bevestigd hebben. We vragen hiervoor je begrip aangezien we gebonden zijn aan de regelgeving. Het zou jammer zijn als je cursus niet door kan gaan, het is dus van belang om je cursus zo spoedig mogelijk in te plannen en te starten!
Ben je al gestart met je opleiding dan kun je hem gewoon afmaken.

Wie komen er in aanmerking voor de NL leert door regeling:

  • Iedereen tussen de 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd
  • Iedereen die werknemer, werkzoekend, flexwerker, zzp’er of ondernemer is
  • Iedereen met een Nederlandse identiteit die woont en werkt in Nederland. Je hebt een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt

Gratis online scholing

Het scholingsaanbod wordt gratis aangeboden met behulp van subsidie van de overheid. Dit betekent dat je zelf geen geld voor het scholingsaanbod hoeft te betalen. Op deze pagina staat ons gehele NL Leert Door aanbod. Vaak kun je al direct beginnen en is er geen specifieke voorkennis nodig. Afsluitend ontvang je, in de meeste gevallen, een certificaat of diploma. De gratis scholing is erg gewild, dus geef je snel op. OP=OP!

Wil je niet wachten of kun je geen cursus vinden die je aanspreekt? Bijna al onze cursussen zijn ook aan te vragen met het STAP-budget. Meld je aan via https://www.opatel.nl/stap-budget. Je ontvangt dan een aanmeldingsformulier waarmee je op 1 mei om 10:00 uur een aanvraag kan indienen.

Onze huidige opleidingspakketten:

Computervaardigheden en kantooropleidingen:

Grafische opleidingen:

Marketing opleidingen:

Web opleidingen:

Meer informatie:

Schrijf je in, vraag een intakegesprek aan, stuur een mail naar scholingsbudget@opatel.nl of bel onze subsidielijn 010 297 30 70.
Vraag informatie aan.