Maatwerk en consultancy

Opatel MaatwerkHeb je specifieke trainingswensen, dan is maatwerk de juiste keuze. Het is vaak voordeliger dan je zou verwachten! Ook in het verlengde van consultancy volgt vaak een maatwerktraining, bijvoorbeeld wanneer medewerkers van een afdeling met nieuwe software moeten leren werken. Een training op maat kan incompany plaatsvinden of in een van de Opatel vestigingen in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam.

Opatel - locatie Vredenburg, Utrecht

De ruime, lichte leslokalen van de Opatel vestiging in Utrecht

Wanneer kies je voor maatwerk?

Wil je zelf de inhoud van je cursus bepalen, dan is maatwerk de beste oplossing. Eerst inventariseren we gezamenlijk het leerdoel en de voorkennis van de deelnemers. Vervolgens bespreken we het aantal deelnemers, de locatie, de cursusdata en de lestijden. Zo krijg je een cursus die optimaal aansluit bij je wensen en mogelijkheden.

Wil je meerdere medewerkers van een afdeling tegelijk laten trainen, dan is maatwerk vaak de meest voordelige oplossing. Niet in de laatste plaats omdat we iedere training ook binnen het bedrijf kunnen geven. Dat scheelt gelijk al in de reiskosten. Extra laptops of een beamer? We zorgen ervoor en regelen alles wat nodig is voor een perfecte incompany cursus.

Wat houdt Opatel consultancy in?

Onze consultants zorgen ervoor dat ICT-processen binnen je organisatie vlekkeloos verlopen. Als het nodig is verzorgen zij aansluitend een training. We adviseren eigenlijk op alle gebieden waar we ook trainingen in geven. Denk daarbij aan alle Office toepassingen, databases, online marketing, social media, webdesign, webdevelopment, e-learning, multimedia en grafische toepassingen.

Grensoverschrijdend denken

Omdat we ook een trainingsorganisatie zijn weten we precies wat er speelt in uiteenlopende branches en hebben we altijd de nieuwste kennis en inzichten in huis. Het is dus niet zo gek dat onze consultants gewend zijn om vanuit verschillende perspectieven en in verschillende rollen naar complexe vraagstukken te kijken. Ze gaan grensoverschrijdend te werk en komen altijd met verrassende, op maat gemaakte oplossingen.

De consultant als sparringpartner

Vaak vragen bedrijven ons om samen met hun medewerkers te kijken naar en te filosoferen over oplossingen voor een bepaald ICT vraagstuk. Onze inbreng zou je dan kunnen omschrijven als die van een sparringpartner. De consultancy krijgt in dit soort gevallen het karakter van een workshop. Ervaring leert dat deze manier van werken de zaken snel duidelijk maakt en snel vruchten afwerpt.

Een training als aanvulling op consultancy

Consultancy en een training op maat gaan vaak hand in hand, bijvoorbeeld wanneer medewerkers moeten leren omgaan met nieuwe software. Het is dan ook niet uitzonderlijk wanneer wij aansluitend op onze consultancy een training organiseren, waarin we precies inspelen op de actuele situatie in het bedrijf.

Bedrijfsleven en overheid

Wij verzorgen consultancy en trainingen voor vrijwel alle sectoren van het bedrijfsleven en voor de meest uiteenlopende organisaties in de gehele Benelux. Dat gaat van ZZP-ers tot aan multinationals en van lokaal bestuur tot aan ministeries.

Op een van onze locaties of incompany?

In de incompany cursussen is alles mogelijk. Kies je een cursus uit ons reguliere aanbod? Prima, we zijn al onderweg. Wil je je medewerkers laten trainen in specifieke software? Geen punt, we verzorgen een unieke cursus, waarin jouw doel centraal staat. De hele Benelux is ons werkterrein en we kennen de praktijk van vrijwel alle branches.

Opatel Rotterdam is gevestigd in en voormalig industrieel pand, gebouw Zuiderpoort.

Opatel Rotterdam is gevestigd in en voormalig industrieel pand, gebouw Zuiderpoort.

We bespreken eerst je wensen en de mogelijkheden. Gaat het om een training voor één persoon of voor een grote groep? Wat is de voorkennis? Wat zijn de faciliteiten? Zorg je zelf voor de software en de hardware of doen wij dat? Wil je dat wij naslagwerken verzorgen? Alles wat we vooraf samen in kaart brengen vind je terug in een heldere offerte.

Maatwerk als aanvulling op consultancy

Maatwerk en consultancy gaan vaak hand in hand. Wanneer wij optreden als consultant is het vaak wenselijk dat medewerkers aanvullend een maatwerk cursus volgen, bijvoorbeeld om te leren werken met nieuwe programma’s. Het is bewezen dat softwaretraining voor medewerkers een investering is die zich dubbel en dwars terugbetaalt.

Onze consultants zorgen ervoor dat ICT-processen binnen je organisatie vlekkeloos verlopen. Zonodig verzorgen zij aansluitend een training. Waar we zoal over adviseren? Over alle Office toepassingen, over databases, over online marketing, social media, webdesign en -development, e-learning, multimedia en over grafische toepassingen.