Leermethode

LeermethodesOnze trainingen zijn ontwikkeld volgens het concept ‘Het Nieuwe Trainen’. In samenwerking met ervaren trainers, een pedagoog en een onderwijskundige is het platform vormgegeven waarin deelnemers de trainingen kunnen volgen.
Als deelnemer leer je bij ons op je eigen niveau en volgens je eigen leerstijl, met constante persoonlijke begeleiding van gespecialiseerde trainers. Je kunt een training volledig in ons trainingscentrum volgen, een mix maken tussen begeleid leren op locatie en e-learning of alleen van onze e-learning modules gebruik maken. De keuze is geheel aan jou, jij bepaalt je eigen leerstijl en tempo. Ons innovatieve en flexibele leersysteem garandeert de meest efficiënte én prettige opleiding voor iedere deelnemer.

Opatel Leercentrum

Klassikaal

Volg je bij ons een klassikale cursus, dan zul je merken dat jij als cursist centraal staat. Wat we daarmee bedoelen? Wij vinden het belangrijk dat iedereen de aandacht krijgt die nodig is en daarom zorgen we ervoor dat onze groepen nooit groter zijn dan acht personen. Wij nemen de hindernissen weg, zodat jij je helemaal op je studie kunt concentreren!
Lees alles over onze klassikale cursussen

Virtual Classroom

De docent deelt zijn of haar beeldscherm en je hoort hem of haar via jouw koptelefoon. Je kan met elkaar praten via de microfoons of chatfunctie. Je krijgt dus ‘live’ les en er is genoeg ruimte voor vragen. De structuur van de lessen is vrijwel identiek aan de lessen op locatie m.u.v. de extra korte pauzes.
Lees alles over onze Virtual Classrooms

E-learning

Kies je cursus, kies de taal, reken af, log in en ga aan de slag. Zo eenvoudig is het. We bieden Nederlands- en Engelstalige online cursussen aan voor Microsoft Office en Adobe.  Je hebt een jaar lang toegang tot je persoonlijke lesomgeving.
Lees alles over onze E-learning

E-learning met priveles

Een één-op-één training plus 365 dagen e-learning voor de scherpste prijs! Vertel ons wat je wilt leren en wij stellen jouw persoonlijke Adobe-training samen. Honderd procent maatwerk. En in onze online leeromgeving staat uitgebreid lesmateriaal voor je klaar. Nederlandstalig en helemaal up-to-date. Je mag er een jaar lang gebruik van maken. Zoiets kan alleen bij Opatel!
Lees alles over E-learning met priveles

E-learning met begeleiding

Het concept van het Open Leercentrum is ontwikkeld vanuit de gedachte dat ieder mens zijn eigen leerstijl heeft. De een is visueel ingesteld, de ander auditief. De een leest het liefst de instructies, de ander krijgt de lesstof graag voorgedaan. In het Open Leercentrum zorgen we dat iedereen leert op de meest passende wijze. Je maakt gebruik van videoinstructies op je scherm, uitleg via je koptelefoon en een digitaal trainingsboek. De persoonlijke begeleiding door de Office trainer zorgt dat je de cursus vlot doorloopt. Na afloop krijg je een certificaat van deelname. Tegen meerkosten kun je een certificerende eindtoets afleggen.
Lees alles over E-learning met begeleiding

Microsoft Authorized Testing Center - Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Zwolle

Het Nieuwe Trainen

We weten als geen ander hoe we mensen met verschillende leerstijlen op een prettige en efficiënte manier met software kunnen leren werken. We hanteren hiervoor 6 speerpunten:

1. Praktijkgericht
Praktische uitleg aan de hand van aansprekende voorbeelden. Dus niet alleen een knoppencursus, maar leren hoe je Office efficiënt gebruikt.

2. Activerende onderwijsvorm
“Learning by doing” door aan de slag te gaan met het programma. Geen platte overdracht, maar zelf geconstrueerde nieuwe kennis.

3. Lage drempel, dagelijks starten
Heb je behoefte aan kennis, dan kan je altijd op korte termijn starten.

4. Authentieke leerervaring
De realistische Office omgeving sluit een-op-een aan op de praktijk. Zo leer je het best, ook van je fouten. De trainer is altijd aanwezig om uit te leggen wat beter kan.

5. Modulaire opzet
De modulaire opzet maakt het mogelijk om snel een specifiek onderwerp of een bepaalde functie onder de knie te krijgen. Natuurlijk kun je ook een training van A tot Z volgen.

6. De eigen leerstijl
De leeromgeving is zo opgezet dat je intuïtief zelf je leervorm bepaalt, doordat je gebruik maakt van audio, video, een digitaal lesboek en de trainer. Zo worden alle zintuigen aangesproken.