InDesign Veelhoekkader (Polygon tool) CS4 en CS5

1

In InDesign CS4 kan je met de  pijltoetsen de vorm van een Veelhoek (Polygon) veranderen.

Teken een veelhoek met het Veelhoekgereedschap (Polygon Tool). Gebruik de pijl omhoog om meer zijden te maken en de pijl omlaag om het aantal zijden te verminderen.

Met de rechter pijl maak je van een veelhoek een ster. Het aantal punten verander je met de omhoog- en omlaagpijl. Met de pijlen naar links en naar rechts beïnvloed je de scherpte van de punten. Bekijk het voorbeeld hieronder

In CS5 hebben de pijlen een andere functie gekregen.

De pijl omhoog vermenigvuldigt je veelhoek en maakt meerdere rijen. De pijl naar rechts vermenigvuldigt je veelhoek en maakt meerdere kolommen.

Wil je het aantal zijden wijzigen of een ster maken dan moet je eerst de spatiebalk een keer intoetsen. Je kan dan de pijlen gebruiken zoals in CS4. Door nogmaals de spatiebalk in te toetsen schakel je terug naar de oorspronkelijke functie van de pijlen.

Dit was een tip van Opatel. In de rechter kolom van deze blog vind je de link “Opatel toetje“, onder “Video tutorials in het Nederlands“. Bekijk hier de “2 minuten tutorials” van o.a. Photoshop, Flash, Illustrator en InDesign.

 

1 reactie

  1. precies wat ik wilde weten. ik had me al voorbereid op een kwartier googlen, maar dat bleek niet nodig. bedankt!

Plaats een reactie