InDesign Transformeren functie

0

Onder het menu Object in InDesign is een functie  Opnieuw transformeren Transform Again en daar onder Opnieuw transformeren Transform Again, Opnieuw afzonderlijk transformeren Transform Again Individually, Reeks opnieuw transformeren Transform Sequence Again en Reeks opnieuw afzonderlijk transformeren Transform Sequence Again Individually

In dit blog bericht ga ik de verschillen uitleggen. Met Transformeren voert InDesign altijd de laatste actie uit. Met toets combinaties Alt en Shift +klik en sleep om een object te kopieren en te verplaatsen ziet InDesign als een actie.

Opnieuw transformeren Transform Again
Ik heb fig. 1 de vierkant en cirkel geselecteerd klik en sleep met de Alt/Opt en Shifttoets  ingedrukt om een kopie te maken fig. 2. Daarna heb ik Opnieuw transformeren Transform Again gekozen. Het resultaat is fig. 3. Als ik weer Transform Again kies dan verplaatst en kopieert InDesign de objecten weer fig 4. Zo kan je eindeloos door gaan.

Het voorbeeld hieronder heb ik de vierkant geselecteerd en met de rotatiegereedschap en Alt en Shifttoets ingedrukt de blauwe vierkant gemaakt. InDesign ziet een actie met een toetscombinatie als één actie. De laatste actie was dus roteren en kopieeren.

Nu teken ik twee vierkanten. Niet selecteren en kopieeren anders is dat de laatste actie. Ik selecteer ze allebeide en kies Opnieuw transformeren Transform Again

 

Ik teken weer maar kies dit keer voor Opnieuw afzonderlijk transformeren Transform Again Individually.


Ik schaal het blauwe vierkant links boven met de controle paneel. Eerst de Breedte B: W:  6mm en dan de Hoogte H: H: 6mm. Mijn laatste actie is dus de hoogte instellen.

 

Opnieuw afzonderlijk transformeren Transform Again individually
InDesign geeft alle vierkanten de hoogte van 6mm. De laatste actie.

Reeks opnieuw transformeren Transform Sequence Again (laatste meerdere acties)
InDesign schaalt het geheel naar 6mm

Reeks opnieuw afzonderlijk transformeren Transform Sequence Again Individually
InDesign schaalt de breedte en de hoogte ( Sequence) van ieder vierkant.

Zo zie je hoe handig de Opnieuw transformeren Transform Again actie in InDesign kan zijn om meerdere objecten in een keer aan te passen.

Plaats een reactie