Objectstijlen in InDesign

0

Met objectstijlen in InDesign kun je snel en efficiënt je document opmaken. Als je het goed doet kun je met één druk op de knop je tekstkaders een mooie stijl meegeven. Dit doe je als volgt.

 

1. Teken met het Tekstgereedschap een kader van 70mm x 16mm.

2. Plaats de koptekst en geef die vorm. In mijn geval is dat Myriad Pro bold, 28pt, rechtslijnend, met als vulkleur wit. Maak hier van een Alineastijl.

3. Selecteer het Tekstkader met de zwartepijl en geef deze als vulkleur rood. Klik vervolgens op het gele vierkantje om de hoek(en) te bewerken.

Er verschijnen nu 4 gele ruitjes op de hoeken van het kader.

4. Klik en sleep het ruitje linksonder naar rechts met de Shifttoets ingedrukt.

5. Houd het Tekstkader geselecteerd en ga naar Venster > Stijlen > Objectstijlen. InDesign opent dan het Nieuwe objectstijlvenster.

6. Geef de stijl een duidelijke naam, zorg ervoor dat er een vinkje bij Alineastijl staat en klik OK. De stijl komt nu in je Objectstijlenpalet te staan.

Waneer je nu een nieuw tekstkader maakt hoef je alleen maar in het Objectstijlenpalet op de naam te klikken en het tekstkader krijgt de geselecteerde vorm, kleur en Alineastijl.

Wil je meer leren over InDesign? Volg dan een cursus InDesign. Kijk ook eens naar onze VideoTutorials op Vimeo en YouTube.

Plaats een reactie