Het verschil tussen de Rechthoek gereedschappen in InDesign

0

In het Gereedschapspalet (Toolbox) van InDesign zijn er twee Rechthoek gereedschappen.

Een is Rechthoekkader (Rectangle Frame Tool) met daarin een kruis en een Rechthoek (Rectangle Tool) zonder kruis. Er is echt een verschil tussen de twee gereedschappen.

Teken je een rechthoek met het Rechthoekkader  (Rectangle Frame Tool) dan is deze altijd zonder vulling en zonder lijn. De Rechthoek (Rectangle Tool) heeft standaard geen vulling maar wel een zwarte lijn (in een nieuw document).

Maar bij het Rechthoek gereedschap (Rectangle Tool) kan je de vul kleur en lijn kleur en dikte wel zelf instellen. Ga naar je Stalenpalet (Swatches panel) Kies een vul- lijnkleur en geef de lijn een dikte. Selecteer de Rechthoek (Rectangle Tool).

Teken een rechthoek. Deze zal nu de kleur eigenschappen hebben van de kleuren in je Stalenpalet (Swatches panel) en de ingestelde lijndikte.

Het Rechthoek gereedschap (Rectangle Tool) gebruikt de laatst gebruikte vulkleur en lijnkleur en -dikte.

Deze tip telt ook voor het Ovaal gereedschap (Ellipse) en Veelhoek gereedschap (Polygon)

Lang geleden toen layouts nog handmatig werden getekend, werd een rechthoek of vorm met een kruis gebruikt om aan te duiden dat op die plek nog een afbeelding moest komen. Vaak met de letters FPO )For Position Only). Het was Plaatsaanduidingstekst (Placeholder text)  maar dan voor plaatjes. Vandaag schrijven we nog steeds FPO op de foto als er een lage resolutie foto of een stock foto wordt gebruikt in afwachting voor de definitieve foto. Zo kun je doorgaan met je layout en hoef je niet op het laatst nog ruimte te maken voor een afbeelding.

 

Plaats een reactie