Veelgestelde vragen (faq)

Hieronder vind je de antwoorden op de meeste vragen die we dagelijks krijgen. Vind je niet waar je naar zoekt, neem dan gerust contact met ons op.

Over de cursussen

Wanneer je belangstelling hebt voor een klassikale cursus is het bij uitzondering mogelijk om je voorkeuren voor planning aan te geven.

Dat kan, maar dan zal dat meestal als maattraining of incompany zijn.

Nee, voor iedere cursist staat een computer klaar met de nieuwste versie van de software. Wanneer je met je eigen laptop wilt werken is dat bij de meeste cursussen geen probleem. Geef het wel aan in het inschrijfformulier onder “Opmerkingen”.

Je kunt  kiezen voor MAC of PC in het inschrijfformulier van de betreffende cursus.

We werken altijd met de laatste versie. Wanneer je zelf met een oudere versie werkt, kun je doorgaans gewoon deelnemen aan de cursus. Neem bij twijfel even contact met ons op.

In veel cursussen kun je eigen materiaal gebruiken. Vraag de docent voor aanvang van de cursus wat mogelijk is of stel deze vraag via “Opmerkingen” in het inschrijfformulier.

Bij sommige cursussen binnen het open aanbod is dat mogelijk, maar vaak zal het een maatwerkcursus worden. Heb je deze vraag, neem dan contact met ons op. Kom je met meerdere collega’s, dan is maatwerk vaak nog voordeliger.

Bij meerdaagse cursussen krijg je opdrachten mee naar huis.

Wij toetsen niet na afloop van een cursus. Je kunt wel los van de cursus officiële Microsoft examens en Adobe examens bij ons afleggen.

Na afloop van iedere cursus ontvang je het Opatel certificaat. Daarnaast kun je bij ons de officiële Microsoft examens en Adobe examens afleggen.

In de leslokalen zorgen wij voor de software, maar voor eigen gebruik dien je zelf voor het programma te zorgen. Informatie over proefversies en over de de aanschaf van software vind je op de Adobe-website en op de Microsoft-website.

E-learning en Opatel Leercentrum (OLC)

E-learning doe je op je eigen werkplek, ingelogd in je persoonlijke lesomgeving, waartoe je twee jaar lang toegang hebt. Schrijf je je in voor een cursus in het Opatel Leercentrum, dan werk je een dag in je e-learning omgeving bij Opatel. Er is dan een continue een docent aanwezig om je waar nodig te helpen. Hierna heb je nog twee jaar toegang tot je persoonlijke e-learning lesomgeving.

Na betaling ontvang je binnen een werkdag de adresgegevens en je inlogcode. Hiermee kun je direct aan de slag.

Je hebt twee jaar lang toegang tot je persoonlijke online lesomgeving.

Inschrijvingen en Betalingen

Direct na inschrijving krijg je een ontvangstbevestiging. De factuur zenden wij je later per mail. Na betaling ontvang je een definitieve uitnodiging voor de cursus.

Dat kan, bij wijze van uitzondering. Wij willen dan wel weten op welke datum de betaling zal plaatsvinden.

De cursusprijs vind je op de cursuspagina. Cursussen die erg weinig voorkomen geven wij als maatwerk.

Ja, je kunt scholingskosten aftrekken van de belasting. Bekijk ook onze informatie over subsidies en scholingsvouchers.

Ziekte en annuleren

Bij een klassikale training kun je de les later inhalen. Een nieuwe datum bepalen we in overleg.

Binnen 30 dagen voor aanvang van de cursus is annuleren niet meer mogelijk en bestaat er een betalingsplicht. Het is meestal wel mogelijk een cursus te verschuiven of een vervanger de cursus te laten volgen.

Cursusadvies

Vragen over de inhoud van een cursus kun je het best per e-mail stellen. Je krijgt dan antwoord van een docent. Je kunt ook vragen stellen via de Live Chat op onze website.

Onze docenten staan voor je klaar om je vrijblijvend een passend opleidingsadvies te geven. Je kunt ons ook bellen op 010 397 3073 of je vraag sturen naar info@opatel.nl.

Kies pas voor een cursus voor gevorderden wanneer je zeker weet dat je goed bekend bent met de onderwerpen van de basiscursus. Twijfel je, neem dan even contact op.

Training in English

Opatel provides training in English, usually as a private training or customized training. We will gladly make a suitable estimate. Check our page about training in English. For a Microsoft Office training in English, we suggest The Opatel Learning Center. Don’t forget to check our webshop.