Excel tabel koppelen in Word

4

Bijna iedereen kent de mogelijkheid om een Excel tabel in Word te plakken via de functie ‘kopiëren en plakken’. Maar op deze manier wordt de kopie statisch en de koppeling gaat verloren waardoor de tabel niet mee verandert.

Wil je de kracht van Excel behouden en het Excel-document kunnen bewerken en opslaan en de inhoud laten vernieuwen in Word, koppel het Excel-document dan op de volgende manier:

Open Word en klik op het tabblad Invoegen. Kies hier in de groep Tekst voor Object en ga naar het tab Bestand gebruiken. Plaats een vinkje bij Koppelen aan bestand en wijs het Excel-document aan. Het Excel-bestand wordt ingevoegd in je Word-document.

Excel tabel koppelen in Word

Excel tabel koppelen in Word

Als je het Word-document in de toekomst opent, zal Word vragen of je de inhoud van het Excel-document wilt verversen. Handmatig bijwerken kan ook: klik met de rechtermuisknop op het Excel-object en kies Koppeling bijwerken. Vanuit dit scherm kunnen de gegevens in Excel aangepast worden door te klikken met de rechtermuisknop: kies Gekoppeld Worksheet-object > Bewerken koppeling. Excel zal geopend worden, breng de wijzigingen aan. De wijzigingen zijn direct zichtbaar in Word.

4 reacties

 1. Ik heb een excel worksheet met verschillende werkbladen. Is er een mogelijkheid om hieruit de juiste te selecteren?

 2. Ik heb een koppeling gemaakt tussen een tabel in exel en die geplaatst in word. De koppeling werkt. Ik sla beide documenten op. Nu sluit ik het word document en bij het terug openen is erg geen koppeling meer actief. Hoe kan dit? wat doe ik verkeerd?

 3. Ik heb een dynamische link gemaakt. Deze wordt niet bijgewerkt. (plakken als – “Opmaak koppelen en samenvoegen” Wat nu?

  • Vincent Scholman op

   Beste Erik,

   Het lijkt erop dat je niet de juiste Plak-optie hebt gebruikt. Gebruik om te koppelen de derde of de vierde optie. Het icoontje heeft 2 blauwe cirkeltjes die aan elkaar gekoppeld zijn.

Plaats een reactie