Groen driehoekje in Excel

0

Soms verschijnt er opeens een groen driehoekje in een cel in Excel. Maar waarom staat deze er?

Het is een waarschuwing. Excel geeft je deze  waarschuwing omdat het verwacht dat je iets verkeerd hebt gedaan in de code. In het volgende voorbeeld staat in de cel achter ‘Totaal’ (C9) in de linker bovenhoek een groen driehoekje.

Excel groen driehoekje

Probleem

Wat hier het geval is: in cel C9 wordt het totaal aangegeven van de cellen C2 tot en met C7. C8 (Zondag) zit hier dus niet bij. Het kan voorkomen dat je in je berekening per ongeluk een cel vergeet mee te nemen, of een andere soortgelijke fout maakt. Excel begrijpt (of denkt te begrijpen) dat je iets anders bedoelt dan wat je hebt opgegeven; in dit geval dat je het totaal van de hele week wilt weten in plaats van alleen Maandag t/m Zaterdag.

Oplossing

Dit probleem kun je gemakkelijk oplossen: klik op de cel waar het groene driehoekje in staat. Er komt nu een geel vakje met een uitroepteken tevoorschijn; hier klik je op. Nu wordt het probleem en een oplossing hiervoor beschreven. In het voorbeeld respectievelijk ‘Formule laat aangrenzende cellen weg’ en ‘Formule bijwerken zodat cellen worden opgenomen’. Klik op deze laatste en de fout wordt hersteld.

Als je bewust hebt gekozen om niet alle cellen in de totaalberekening op te nemen, kun je ook kiezen voor ‘Fout negeren’. Ook dan verdwijnt het groene driehoekje.

Nu vraag je je nooit meer af wat dat groene driehoekje daar doet!

Plaats een reactie