Excel consultancy

Opatel Opleidingen en Consultancy

Microsoft Excel Consultancy

Excel is in bijna alle bedrijven en organisaties een veel gebruikte applicatie. Maar vaak kennen de gebruikers maar een klein deel van de mogelijkheden en beschikken ze niet over de kennis om Excel op de meest efficiënte manier  in te zetten. De consultants van Opatel kennen de mogelijkheden wel en hebben alle kennis in huis om creatieve oplossingen te bedenken, die u veel werk uit handen nemen. Opatel consultants weten hoe ze de software het werk moeten laten doen, zodat u zich bezig kunt houden met de inhoud.

Macro’s en VBA in Excel

Tijdens het werken met Excel worden veel handelingen voortdurend herhaald. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken van gegevens in grote bestanden, Excelbestanden samenvatten of iedere keer hetzelfde soort bestanden aanmaken. Macro’s en VBA (Visual Basic for Applications) bieden hier de oplossing. De consultants van Opatel kunnen u veel tijd besparen door steeds terugkerende handelingen in Excel te automatiseren. Ze zorgen ervoor dat voortaan een simpele druk op de knop volstaat.

“Wij werden ingeschakeld door een bedrijf dat wekelijks grote tekstbestanden binnenkrijgt. Al die bestanden moeten worden bekeken en vervolgens moet de informatie op de juiste plekken terechtkomen in Excel bladen.  We ontwikkelden een macro die de klant een groot deel van het werk uit handen neemt en zorgt voor foutloze verwerking en meer effeciëntie”

Formules in Excel

Vaak werken bedrijven met complexe Excelbestanden, maar zijn degenen die de formules in deze documenten hebben gemaakt inmiddels vertrokken. Dat wordt een probleem wanneer u dingen wilt wijzigen. De expertise van de consultants van Opatel biedt hier de oplossing. Zij kunnen de bestanden analyseren, de  formules aanpassen en verbeteren en nieuwe formules opstellen. Ze geven u ook begrijpelijke adviezen hoe u in de toekomst uw bestanden het best kunt beheren om problemen te voorkomen.

Consultancy, dat betekent adviseren en oplossen

U stuit op problemen, Opatel consultants denken in oplossingen. Zij kunnen voor u bijvoorbeeld grote bestanden beheersbaar maken, gegevens uit Excel combineren met Word documenten, gegevens uit meerdere Excelbestanden combineren en zorgen dat u gegevens uit een database kunt oproepen voor gebruik in Excel. Opatel consultants adviseren, assisteren en helpen. Ook met het opzetten van nieuwe bestanden, het analyseren van oude bestanden, het aanpassen van bestaande formules en het opstellen van nieuwe formules.