Dropdown menu maken afhankelijk van een ander dropdown menu

0

Met gegevensvalidatie kun je een dropdown menu maken in Excel. Gegevenslijsten kunnen afhankelijk zijn van andere gegevenslijsten. Hieronder leggen we uit hoe je een dropdown menu maakt dat afhankelijk is van een ander dropdown menu.

In onderstaand voorbeeld laten we zien dat de gegevenslijst in F1 zal veranderen als er gekozen wordt voor een cursus Word of voor een cursus Excel.

Gegevenslijst Excel

Gegevenslijst in Excel

  1. Maak onderstaand werkblad
Werkblad in Excel

Werkblad in Excel

2. Selecteer A1 tot en met C5 om de cellen onder de eerste rij een naam te geven. De cel in de eerste rij is de naam van de lijst en de cellen onder de eerste rij zullen in de gegevenslijsten opgenomen worden. Geef de cellen een naam door te klikken op het tabblad Formules, in de groep Namen. Klik op Maken o.b.v. selectie. Activeer alleen Bovenste rij

Namen maken van selectie

Namen maken van selectie

3. In E1 plaatsen we de gegevenslijst om een cursus te kiezen. Selecteer E1 en kies Gegevens, Gegevensvalidatie. Vul het venster als volgt in:

Gegevensvalidatie in Excel 1

Gegevensvalidatie in Excel 1

4. In F1 moet de gegevenslijst geplaatst worden die afhankelijk is van hetgeen gekozen is in E1.

5. Selecteer F1 en kies Gegevens, Gegevensvalidatie. De functie Indirect zal ervoor zorgen dat de lijst Word of de lijst Excel zal verschijnen. Vul het venster als volgt in.

Gegevensvalidatie in Excel 2

Gegevensvalidatie in Excel 2

Plaats een reactie