Docent in de Schijnwerpers

0

3D-Printen
In Illustrator en Photoshop kan je 3D tekeningen maken, maar die kan je alleen op het web tonen of op papier printen, dus zijn het meer tekeningen met 3D effecten. 3D printers bestaan al langer, maar niet voor de consument. Pas vanaf 2020 hebben 3D printers een kwaliteits- en prijsniveau bereikt waardoor veel meer mensen de wereld van 3D printen kunnen betreden. 

Docent print honden
Eric Diender, een freelance docent bij Opatel die-veelal grafische-cursussen geeft (onder meer Illustrator en Photoshop op alle niveaus) maakt ook 3D prints. Tijdens COVID maakte hij bijvoorbeeld vrijwillig ‘spatschermen’.

Foto van een spatmasker gemaakt met een 3D printer.
Spatmasker gemaakt met een 3D printer

Laatst was hij hier en vroeg ik hem of hij nog 3D prints maakte.  ‘Ja’ zei hij. ‘Vooral honden.’ Hij liet mij een paar voorbeelden zien op zijn telefoon en ik wist meteen wat ik voor Kerst ging vragen aan mijn partner. Een 3D print van onze hond. Deze is prachtig geworden. Ik kijk er elke dag met plezier naar. En zoals je hieronder ziet, is het echt LouLou.

Foto van een hond die als voorbeeld werd gebruikt voor een 3D print.
Lou Lou Princess de Montargis
een 3D print van een hond
3D print voorkant
3D print van de zijkant met schaduw op een muur.
3D Print zijkant met schaduw

Wil je ook een 3D print van iets dierbaars, je huisdier, paard, (klein)kind, huis etc. laat het ons weten en wij brengen je in contact met Eric.

Wij geven trouwens ook een aantal cursussen die te maken hebben met 3D tekenen, bekijk deze links eens: SketchUpCinema-4D  of  onze video’s over 3D in Photoshop op YouTube.

Plaats een reactie