Inhoud van de cursus

Cursus XSLT op internet

Cursus XSLT Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel OpleidingenDeze cursus XSLT is bedoeld voor iedereen, die gegevens in XML krijgt te verwerken, zoals website-bouwers en beheerders van een CMS. In deze cursus leer je XML bestanden om te zetten met XSLT. XSLT lijkt veel op scripting. Met XSLT worden XML-bestanden gelezen en ‘getransformeerd’ naar de gewenste structuur.

Cursus XSLT en Internet - Rotterdam, Utrecht, Amsterdam

Deze cursus XSLT en internet verzorgen we in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en incompany.

 

Welke voorkennis heb je nodig?

Er wordt binnen de cursus XSLT uitgegaan van bestaande gegevens en het resultaat wordt in webpagina’s gepresenteerd. Daarom is basiskennis van HTML en CSS erg handig, naast de benodigde kennis van XML.

Wat leer je in deze cursus?

XSLT wordt toegepast in bijvoorbeeld content management systemen om te publiceren naar webpagina’s. Een andere toepassing van XSLT is het aanpassen van alleen de structuur van gegevens wanneer bijvoorbeeld twee XML-bestanden worden samengevoegd. Om XSLT te leren is bekendheid met XML nodig, en bij voorkeur ook kennis van DTD’s of Schema’s. We behandelen mogelijkheden en toepassingen van XSLT. Allerlei problemen doen zich voor wanneer een XML-bestand moet worden gebruikt in een applicatie die wel XML kan lezen, maar daarvoor een andere structuur vereist. Met XSLT kun je deze structuur omzetten; ‘transformeren’. Binnen XSLT wordt gewerkt met XPath om documenten te doorzoeken en selecties te maken. Ook worden in XSLT functies gebruikt. Tijdens de cursus XSLT wordt onder meer met XMLSpy gewerkt.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus XSLT is voor iedereen die met XSLT de informatie van een XML-bestand wilt transformeren en publiceren.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

Behalve documenten voor internet toepassingen kan je XSLT ook gebruiken om XML-bestanden van andere applicaties om te zetten. Zo kan InDesign bijvoorbeeld ook overweg met XML en kan je met XSLT gegevensbronnen daarvoor geschikt maken.

Onderwerpen
  • XML gegevens
  • XML structuur
  • DTD opzet en koppelen
  • XHTML schrijven
  • Opmaken gegevens
  • XSLT gebruiken voor opmaak
  • XPath in XSLT
  • Omzetten gegevens
  • conditionele verwerking
Datums en locaties

1 Startdatum en locatie

Cursusdata & startgarantie
Wij streven ernaar om de cursus te laten plaatsvinden op de door jou gekozen cursusdatum en locatie. Om de planning rond te krijgen kan het echter gebeuren dat de cursus op de genoemde datum of locatie verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. Dit zal altijd in overleg gebeuren. Cursusdata met het label Startgarantie zullen gegarandeerd op die locatie en datum plaatsvinden.
Mocht er geen geschikte datum tussen zitten, neem dan contact op voor de mogelijkheden.
Hybride cursus
Wanneer je door omstandigheden niet in staat bent om de cursus op locatie bij te wonen, is het mogelijk om de cursus vanuit huis te volgen. Wanneer je de cursus vanuit huis wilt volgen dien je dit minimaal een week vóór aanvang van de eerste cursusdag bij ons kenbaar te maken. Voor de beste leerervaring adviseren wij om de cursus (indien mogelijk) op locatie te volgen.
Start:Locatie:Alle lesdagen:
do 22 sep Utrecht,
do 22 sep Rotterdam,
do 22 sep Amsterdam,
wo 23 nov Utrecht,
wo 23 nov Rotterdam,
wo 23 nov Amsterdam,
Toon meer data

2Uw Gegevens

Ik wil me inschrijven met STAP Subsidie

STAP Subsidie. Waar staat dit voor?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en is een subsidie van €1000 waarmee de overheid wil helpen om zich verder te ontwikkelen zodat hun positie op de arbeidsmarkt wordt verbeterd of je kansen op een nieuwe baan te vergroten.

Het STAP-budget is voor iedereen die aan volgende eisen voldoet:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd. Het maakt niet uit of je een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of op zoek bent naar werk.
 • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering of studiefinanciering (met uitzondering van Levenlanglerenkrediet).
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Je kunt dus de STAP Subsidie gebruiken om de cursus geheel of gedeeltelijk te bekostigen !

Stap Cursist

Let op:

 • De gekozen gewenste startdatum dient minimaal 4 weken na de STAP aanvraagdatum te liggen (1 januari, 1 maart, etc.);
 • De gegevens in het volgende formulier dienen overeen te komen met uw gegevens bij het bevolkingsregister: u dient uw voornaam, voornamen of voorletters op te geven, etc.
Aanhef

Geen STAP Cursist

Kopie ID Bewijs
Voor inschrijving via de regeling "NL Leert Door" dient u ook een kopie ID te overhandigen. We zullen u daarvoor benaderen.

Deelnemer 2

Deelnemer 3

Deelnemer 4

Deelnemer 5

Wilt u meer deelnemers inschrijven dan kunt u zometeen nogmaals het formulier invullen.

Factuurgegevens


3Factuurgegevens

Probleem. Plaats uw telnr svp even in het veld Opmerkingen

Uw inschrijving afronden

4Rond uw inschrijving af

Belangrijk! Als je je inschrijft voor een cursus, ontvang je een bevestiging van je aanmelding op het opgegeven e-mailadres. Als je deze niet hebt ontvangen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We bevestigen dan je aanmelding alsnog! Je kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Uw inschrijving afronden

3Bedankt voor uw inschrijving met STAP

Uw ontvangt een bevestiging van deze aanmelding op het opgegeven e-mailadres. Als u deze niet hebt ontvangen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We bevestigen dan uw aanmelding alsnog! U kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

We gaan voor u aan de slag !

Bezig met versturen
Wist je dat 99% van de oud-cursisten Opatel aanbeveelt? (Bron: KlantenVertellen.nl)
Ervaringen van cursisten