Inhoud van de cursus

Cursus XSLT op internet

Cursus XSLT Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel OpleidingenDeze cursus XSLT is bedoeld voor iedereen, die gegevens in XML krijgt te verwerken, zoals website-bouwers en beheerders van een CMS. In deze cursus leer je XML bestanden om te zetten met XSLT. XSLT lijkt veel op scripting. Met XSLT worden XML-bestanden gelezen en ‘getransformeerd’ naar de gewenste structuur.

Cursus XSLT en Internet - Rotterdam, Utrecht, Amsterdam

Deze cursus XSLT en internet verzorgen we in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en incompany.

 

Welke voorkennis heb je nodig?

Er wordt binnen de cursus XSLT uitgegaan van bestaande gegevens en het resultaat wordt in webpagina’s gepresenteerd. Daarom is basiskennis van HTML en CSS erg handig, naast de benodigde kennis van XML.

Wat leer je in deze cursus?

XSLT wordt toegepast in bijvoorbeeld content management systemen om te publiceren naar webpagina’s. Een andere toepassing van XSLT is het aanpassen van alleen de structuur van gegevens wanneer bijvoorbeeld twee XML-bestanden worden samengevoegd. Om XSLT te leren is bekendheid met XML nodig, en bij voorkeur ook kennis van DTD’s of Schema’s. We behandelen mogelijkheden en toepassingen van XSLT. Allerlei problemen doen zich voor wanneer een XML-bestand moet worden gebruikt in een applicatie die wel XML kan lezen, maar daarvoor een andere structuur vereist. Met XSLT kun je deze structuur omzetten; ‘transformeren’. Binnen XSLT wordt gewerkt met XPath om documenten te doorzoeken en selecties te maken. Ook worden in XSLT functies gebruikt. Tijdens de cursus XSLT wordt onder meer met XMLSpy gewerkt.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus XSLT is voor iedereen die met XSLT de informatie van een XML-bestand wilt transformeren en publiceren.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

Behalve documenten voor internet toepassingen kan je XSLT ook gebruiken om XML-bestanden van andere applicaties om te zetten. Zo kan InDesign bijvoorbeeld ook overweg met XML en kan je met XSLT gegevensbronnen daarvoor geschikt maken.

Onderwerpen
  • XML gegevens
  • XML structuur
  • DTD opzet en koppelen
  • XHTML schrijven
  • Opmaken gegevens
  • XSLT gebruiken voor opmaak
  • XPath in XSLT
  • Omzetten gegevens
  • conditionele verwerking
Vraag maatwerkinformatie

Maatwerk en incompany

Geïnteresseerd in een cursus op maat of in een cursus incompany? Verzend onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ervaringen van cursisten