Inhoud van de cursus

Cursus XML en websites

Cursus XML Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel OpleidingenWebsites worden steeds vaker samengesteld uit verschillende informatiebronnen en real-time bijgehouden. Veel informatie komt beschikbaar in het XML-formaat en kan met behulp van een CMS, scripting en bijvoorbeeld XSLT worden opgenomen in de webpagina’s. In deze cursus XML en Websites wordt het maken van en omgaan met gegevens in XML-formaat behandeld. Doel hierbij is het publiceren als webpagina. Hier komt ook het opnemen en opmaken van RSS aan de orde. Een goede kennis van HTML is belangrijk.

Wat leer je in deze cursus?

Deze cursus XML en Websites leer je de basis voor het werken met XML. Omdat XML op zeer uiteenlopende manieren kan worden opgebouwd, is ook de verwerking ervan voor een website altijd maatwerk. Hiervoor is kennis nodig van de gegevens die opgenomen en gepresenteerd moeten worden. In de training komen dus voornamelijk de principes aan de orde en wordt met begrijpelijke voorbeelden gewerkt om vaardigheid te krijgen.

Deze cursus bevat veel technieken in een notendop. Aandachtspunt is vooral hoe verschillende technieken zoals HTML, CSS, XML, XSLT maar ook bijvoorbeeld ASP gecombineerd worden om uiteindelijk webpagina’s te produceren. XML en Websites is een geschikte cursus wanneer je een gestructureerd overzicht wilt krijgen van wat er allemaal komt kijken bij het realiseren van een website met XML als uitgangspunt. Er wordt veel aandacht besteed aan het maken van keuzes voor de technieken die worden ingezet en hoe externe XML-gegevens in bijvoorbeeld een RSS-newsfeed kunnen worden opgenomen. XML is net als HTML platte tekst en kan dus eenvoudig worden gemaakt met bijvoorbeeld het ‘kladblok’.

Daarnaast worden verschillende XML-tools en CSS-software behandeld. De inrichting van de webserver (IIS) en het gebruik van een database (Access) komt ook aan de orde. Als CMS dat XML kan produceren wordt Movable Type gebruikt en de RSS-feeds worden live van het internet ‘geplukt’.

Welke voorkennis heb je nodig?

Voor de cursus XML en Websites is een goede kennis van HTML belangrijk.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus XML en Websites is voor iedereen die een gestructureerd overzicht wil krijgen van wat er allemaal komt kijken bij het realiseren van een website met XML als uitgangspunt. Deze cursus is geschikt voor iedereen die met XML-bestanden werkt of wilt gaan werken.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

Aandachtspunt is vooral hoe verschillende technieken zoals HTML, CSS, XML, XSLT maar ook bijvoorbeeld ASP gecombineerd worden om uiteindelijk webpagina’s te produceren. Specialiseren in enkele van deze technieken is een logisch vervolg op deze training.

Onderwerpen
  • XML gegevens
  • XML structuur
  • DTD opzet en koppelen
  • XHTML schrijven
  • Opmaken gegevens
  • SVG-afbeeldingen
  • CSS koppelen aan XML
  • XSLT gebruiken voor opmaak
  • XPath in XSLT
  • Creëren pagina’s
  • ASP als ‘motor’
  • uit een Access database
  • als RSS-feed
Veelgestelde vragen
  Datums en locaties

  1 Startdatum en locatie

  Mocht er geen geschikte datum tussen zitten, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

  Start:Locatie:Alle lesdagen:
  do 19 novRotterdam, ,
  do 19 novUtrecht, ,
  do 19 novAmsterdam, ,
  Toon meer data

  2Gegevens van de cursist(en)

  Deelnemer 2

  Deelnemer 3

  Deelnemer 4

  Deelnemer 5

  Wilt u meer deelnemers inschrijven dan kunt u zometeen nogmaals het formulier invullen.

  Factuurgegevens


  3Factuurgegevens

  Uw inschrijving afronden

  4Rond uw inschrijving af

  Belangrijk! Als je je inschrijft voor een cursus, ontvang je een bevestiging van je aanmelding op het opgegeven e-mailadres. Als je deze niet binnen 1 uur hebt ontvangen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We bevestigen dan je aanmelding alsnog! Je kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

  Bezig met versturen
  Wist je dat 99% van de oud-cursisten Opatel aanbeveelt? (Bron: KlantenVertellen.nl)
  Ervaringen van cursisten