Inhoud van de cursus

Cursus XML en websites

Cursus XML Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel OpleidingenWebsites worden steeds vaker samengesteld uit verschillende informatiebronnen en real-time bijgehouden. Veel informatie komt beschikbaar in het XML-formaat en kan met behulp van een CMS, scripting en bijvoorbeeld XSLT worden opgenomen in de webpagina’s. In deze cursus XML en Websites wordt het maken van en omgaan met gegevens in XML-formaat behandeld. Doel hierbij is het publiceren als webpagina. Hier komt ook het opnemen en opmaken van RSS aan de orde. Een goede kennis van HTML is belangrijk.

Welke voorkennis heb je nodig?

Voor de cursus XML en Websites is een goede kennis van HTML belangrijk.

Wat leer je in deze cursus?

Deze cursus XML en Websites leer je de basis voor het werken met XML. Omdat XML op zeer uiteenlopende manieren kan worden opgebouwd, is ook de verwerking ervan voor een website altijd maatwerk. Hiervoor is kennis nodig van de gegevens die opgenomen en gepresenteerd moeten worden. In de training komen dus voornamelijk de principes aan de orde en wordt met begrijpelijke voorbeelden gewerkt om vaardigheid te krijgen.

Deze cursus bevat veel technieken in een notendop. Aandachtspunt is vooral hoe verschillende technieken zoals HTML, CSS, XML, XSLT maar ook bijvoorbeeld ASP gecombineerd worden om uiteindelijk webpagina’s te produceren. XML en Websites is een geschikte cursus wanneer je een gestructureerd overzicht wilt krijgen van wat er allemaal komt kijken bij het realiseren van een website met XML als uitgangspunt. Er wordt veel aandacht besteed aan het maken van keuzes voor de technieken die worden ingezet en hoe externe XML-gegevens in bijvoorbeeld een RSS-newsfeed kunnen worden opgenomen. XML is net als HTML platte tekst en kan dus eenvoudig worden gemaakt met bijvoorbeeld het ‘kladblok’.

Daarnaast worden verschillende XML-tools en CSS-software behandeld. De inrichting van de webserver (IIS) en het gebruik van een database (Access) komt ook aan de orde. Als CMS dat XML kan produceren wordt Movable Type gebruikt en de RSS-feeds worden live van het internet ‘geplukt’.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus XML en Websites is voor iedereen die een gestructureerd overzicht wil krijgen van wat er allemaal komt kijken bij het realiseren van een website met XML als uitgangspunt. Deze cursus is geschikt voor iedereen die met XML-bestanden werkt of wilt gaan werken.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

Aandachtspunt is vooral hoe verschillende technieken zoals HTML, CSS, XML, XSLT maar ook bijvoorbeeld ASP gecombineerd worden om uiteindelijk webpagina’s te produceren. Specialiseren in enkele van deze technieken is een logisch vervolg op deze training.

Onderwerpen
  • XML gegevens
  • XML structuur
  • DTD opzet en koppelen
  • XHTML schrijven
  • Opmaken gegevens
  • SVG-afbeeldingen
  • CSS koppelen aan XML
  • XSLT gebruiken voor opmaak
  • XPath in XSLT
  • Creëren pagina’s
  • ASP als ‘motor’
  • uit een Access database
  • als RSS-feed
Datums en locaties

1 Startdatum en locatie

Cursusdata & startgarantie
Wij streven ernaar om de cursus te laten plaatsvinden op de door jou gekozen cursusdatum en locatie. Om de planning rond te krijgen kan het echter gebeuren dat de cursus op de genoemde datum of locatie verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. Dit zal altijd in overleg gebeuren. Cursusdata met het label Startgarantie zullen gegarandeerd op die locatie en datum plaatsvinden.
Mocht er geen geschikte datum tussen zitten, neem dan contact op voor de mogelijkheden.
Hybride cursus
Wanneer je door omstandigheden niet in staat bent om de cursus op locatie bij te wonen, is het mogelijk om de cursus vanuit huis te volgen. Wanneer je de cursus vanuit huis wilt volgen dien je dit minimaal een week vóór aanvang van de eerste cursusdag bij ons kenbaar te maken. Voor de beste leerervaring adviseren wij om de cursus (indien mogelijk) op locatie te volgen.
Start:Locatie:Alle lesdagen:
wo 07 sep Rotterdam, ,
wo 07 sep Utrecht, ,
wo 07 sep Amsterdam, ,
do 06 okt Amsterdam, ,
do 06 okt Utrecht, ,
do 06 okt Rotterdam, ,
do 10 nov Rotterdam, ,
do 10 nov Utrecht, ,
do 10 nov Amsterdam, ,
do 01 dec Rotterdam, ,
do 01 dec Utrecht, ,
do 01 dec Amsterdam, ,
Toon meer data

2Uw Gegevens

Ik wil me inschrijven met STAP Subsidie

STAP Subsidie. Waar staat dit voor?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en is een subsidie van €1000 waarmee de overheid wil helpen om zich verder te ontwikkelen zodat hun positie op de arbeidsmarkt wordt verbeterd of je kansen op een nieuwe baan te vergroten.

Het STAP-budget is voor iedereen die aan volgende eisen voldoet:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd. Het maakt niet uit of je een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of op zoek bent naar werk.
 • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering of studiefinanciering (met uitzondering van Levenlanglerenkrediet).
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Je kunt dus de STAP Subsidie gebruiken om de cursus geheel of gedeeltelijk te bekostigen !

Stap Cursist

Let op:

 • De gekozen gewenste startdatum dient minimaal 4 weken na de STAP aanvraagdatum te liggen (1 januari, 1 maart, etc.);
 • De gegevens in het volgende formulier dienen overeen te komen met uw gegevens bij het bevolkingsregister: u dient uw voornaam, voornamen of voorletters op te geven, etc.
Aanhef

Geen STAP Cursist

Kopie ID Bewijs
Voor inschrijving via de regeling "NL Leert Door" dient u ook een kopie ID te overhandigen. We zullen u daarvoor benaderen.

Deelnemer 2

Deelnemer 3

Deelnemer 4

Deelnemer 5

Wilt u meer deelnemers inschrijven dan kunt u zometeen nogmaals het formulier invullen.

Factuurgegevens


3Factuurgegevens

Probleem. Plaats uw telnr svp even in het veld Opmerkingen

Uw inschrijving afronden

4Rond uw inschrijving af

Belangrijk! Als je je inschrijft voor een cursus, ontvang je een bevestiging van je aanmelding op het opgegeven e-mailadres. Als je deze niet hebt ontvangen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We bevestigen dan je aanmelding alsnog! Je kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Uw inschrijving afronden

3Bedankt voor uw inschrijving met STAP

Uw ontvangt een bevestiging van deze aanmelding op het opgegeven e-mailadres. Als u deze niet hebt ontvangen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We bevestigen dan uw aanmelding alsnog! U kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

We gaan voor u aan de slag !

Bezig met versturen
Wist je dat 99% van de oud-cursisten Opatel aanbeveelt? (Bron: KlantenVertellen.nl)
Ervaringen van cursisten