Inhoud van de cursus

Cursus Python Data Analyst

Cursus Python Data Analyst Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel OpleidingenIn deze cursus specialiseer je je als Python Data Analyst, dit sluit direct aan op de cursus Python Gevorderd. Na deze cursus kan je inzichten opdoen uit datasets, processen automatiseren en data visualisaties maken. De focus ligt op de Pandas package, de meest gebruikte package voor data analysts wereldwijd. Deze cursus is praktisch ingesteld en we gaan gelijk zelf aan de slag.

Welke voorkennis heb je nodig?

Voor deze gevorderde cursus is een niveau noodzakelijk gelijkwaardig aan onze cursussen Python Basis en Python Gevorderd en de basis van de Pandas package.
Basis Engels is belangrijk, de cursus wordt gegeven in het Nederlands en de begrippen in Python zijn Engels.
Bij twijfel kunnen we onze skills-toets Programmeren inzetten, vraag hiernaar.

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus leer je alle concepten van Python die te maken hebben met data analysis, denk aan het inladen van grote datasets en hiermee efficient overweg kunnen en aanpassen. Of het automatisch maken van grafieken en tabellen, hieruit inzichten op doen en dit kunnen vertalen naar stakeholders binnen bedrijven. Dagen zijn opgebouwed in 6 blokken, waarin we beginnen met een stuk presentatie, steeds gevold door praktische opdrachten en korte pauze’s. Naast het maken van uitdagende opdrachten gaan we onze eigen projecten coderen in Python. We werken in Jupyter Notebook, een open source webapplicatie, en Visual Studio Code, waarin we Python code kunnen schrijven en uitvoeren. Je gaat gelijk zelf aan de slag en wordt intensief begeleidt. Denk aan het maken van je eigen projecten, automatiseren van data-processen en het maken van visualisaties. De packages die centraal staan in deze cursus zijn Pandas, Matplotlib en Numpy.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze Python specialisatie cursus is voor iedereen die verder wilt met programmeren in Python en dit toe wilt passen binnen bedrijven of de wetenschap. Er is een enorme vraag naar ICT’ers, en deze cursus is een goede springplank om je verder ontwikkelen in verschillende richtingen binnen deze wereld.

Op wat voor functietitels bereidt deze cursus u voor?

 • Data Analyst
 • (Back-end) developer
 • Software developer
 • Data engineer
 • Automation engineer

 

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

Na deze cursus kan het een goed idee zijn om je verder te specialiseren op het gebied van Python. Denk bijvoorbeeld aan de cursus Python Machine Learning.

Onderwerpen
  • Pandas
  • Matplotlib
  • Numpy
  • Dataframes
  • Series
  • Indexes
  • Missing values
  • JSON
  • Merging
  • Reshaping
  • Grouping
  • Excel bestanden inladen
  • Administratieve processen automatiseren in Python
  • Het maken van data visualisaties in Python
  • Statistische analyses van datasets maken en interpreteren
Datums en locaties

1 Startdatum en locatie

Cursusdata & startgarantie
Wij streven ernaar om de cursus te laten plaatsvinden op de door jou gekozen cursusdatum en locatie. Om de planning rond te krijgen kan het echter gebeuren dat de cursus op de genoemde datum of locatie verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. Dit zal altijd in overleg gebeuren. Cursusdata met het label Startgarantie zullen gegarandeerd op die locatie en datum plaatsvinden.
Mocht er geen geschikte datum tussen zitten, neem dan contact op voor de mogelijkheden.
Hybride cursus
Wanneer je door omstandigheden niet in staat bent om de cursus op locatie bij te wonen, is het mogelijk om de cursus vanuit huis te volgen. Wanneer je de cursus vanuit huis wilt volgen dien je dit minimaal een week vóór aanvang van de eerste cursusdag bij ons kenbaar te maken. Voor de beste leerervaring adviseren wij om de cursus (indien mogelijk) op locatie te volgen.
Start:Locatie:Alle lesdagen:
wo 04 sep Utrecht, ,
wo 04 sep Rotterdam, ,
wo 04 sep Amsterdam, ,
wo 02 okt Utrecht, ,
wo 02 okt Rotterdam, ,
wo 02 okt Amsterdam, ,
ma 02 dec Utrecht, ,
ma 02 dec Rotterdam, ,
ma 02 dec Amsterdam, ,
Toon meer data

2Uw Gegevens

Stap Cursist

Let op:

 • Kies een startdatum vanaf 1 augustus!
 • De gegevens in het volgende formulier dienen overeen te komen met uw gegevens bij het bevolkingsregister: u dient uw voornaam, voornamen of voorletters op te geven, etc.
Aanhef

Cursist

Kopie ID Bewijs
Voor inschrijving via de regeling "NL Leert Door" dient u ook een kopie ID te overhandigen. We zullen u daarvoor benaderen.

Deelnemer 2

Deelnemer 3

Deelnemer 4

Deelnemer 5

Wilt u meer deelnemers inschrijven dan kunt u zometeen nogmaals het formulier invullen.

Factuurgegevens


3Factuurgegevens

Probleem. Plaats uw telnr svp even in het veld Opmerkingen

Uw inschrijving afronden

4Rond uw inschrijving af

Belangrijk! Cursusdata met het label Startgarantie gaan door op die locatie en datum. Deelnemen kan totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Zonder Startgarantie kan het gebeuren dat een cursus verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. We nemen dan contact met je op voor alternatieve mogelijkheden (annuleren is dan kosteloos). Je kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Uw inschrijving afronden

3Bedankt voor uw inschrijving met STAP

Cursusdata met het label Startgarantie gaan door op die locatie en datum. Deelnemen kan totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Zonder Startgarantie kan het gebeuren dat een cursus verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. We nemen dan contact met je op voor alternatieve mogelijkheden (annuleren is dan kosteloos). U kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Bezig met versturen
Wist je dat 99% van de oud-cursisten Opatel aanbeveelt? (Bron: KlantenVertellen.nl)
Ervaringen van cursisten