Inhoud van de cursus

Cursus Project VBA

Cursus Project 2016 VBA Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel OpleidingenJe leert hoe je Visual Basic for Applications (VBA) gebruikt om regelmatig terugkerende handelingen in Project te automatiseren. Ook leer je hoe je bijzondere toepassingen zelf maakt en aan het programma toevoegt. Na afloop van de cursus kun je je werkzaamheden veel efficiënter en sneller laten verlopen.

Cursus Project 2016 VBA Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel Opleidingen

Als maatwerk verzorgen wij deze cursus Project in de gehele Benelux.

 

Welke voorkennis heb je nodig?

We verwachten van je dat je vertrouwd bent met Project en dat je regelmatig planningen maakt.  Bij voorkeur heb je eerder de Cursus Project Basis of de Cursus Project Gevorderd gevolgd.

Wat leer je in deze cursus?

Project is een volwaardig onderdeel van de Office groep. Dat betekent dat vrijwel alle mogelijkheden voor wat betreft het gebruik van Visual Basic for Applications ook in Project zijn opgenomen. Je kunt na deze cursus je projecten en sjablonen naar eigen inzicht voorzien van macro’s die je op allerlei manieren kunt gebruiken bij het maken en bijhouden van projectplanningen.

Je maakt kennis met de macrorecorder en de Visual Basic Editor. Gedurende deze cursus wordt het gebruik van de VBA modules, procedures, functies, objecten, methodes en parameters gedemonstreerd en geoefend met behulp van een ruim aantal voorbeelden en cases. Ook besteden we aandacht aan het testen en toepassen van de gemaakte macro’s.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die Project Standaard of Professional naar zijn hand wil zetten, de mogelijkheden wil uitbreiden en handelingen wil automatiseren met macro’s.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

Aansluitend op deze cursus hebt je de mogelijkheid om in een coachingtraject met Project te werken aan bedrijfsspecifieke oplossingen. Informeer!

Daarom kies je voor Opatel:

Vooralsnog is Opatel de enige opleider in Nederland die deze cursus aanbiedt. Desgewenst verzorgen we deze cursus in de gehele Benelux als maatwerk. Je hebt les van een specialist met jarenlange leservaring. De groep bestaat uit maximaal acht personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Op je werkplek in het leslokaal staat een computer voor je klaar met de benodigde software. Ook na afloop van de cursus kun je nog per e-mail vragen stellen aan de docent.

Onderwerpen
  • Introductie macro’s
  • Voorbereiding macrogebruik
  • Introductie macrorecorder
  • Een eenvoudige start
  • Een macro-opname starten
  • Handelingen opnemen
  • De macro bekijken en bewerken
  • Een tabblad op het lint maken
  • Macro’s aan het lint toevoegen
  • Werken met de Visual Basic Editor
  • Indeling van het venster van de editor
  • Een VBA-module maken en bewerken
  • VBA-procedures maken en bewerken
  • Object-georiënteerd programmeren
  • Objecten aanpassen
  • Objectcollecties uitbreiden
  • VBA-methodes en hun parameters
  • VBA-functies toevoegen en gebruiken
  • Extra VBA cases voor Project
  • Een gegevenskolom in de invoertabel invoegen/verbergen
  • Een lege kolom vullen
  • Snel vervangen resourcenamen door resource-initialen en omgekeerd in de Gantt Diagram
Datums en locaties

1 Startdatum en locatie

Cursusdata & startgarantie
Wij streven ernaar om de cursus te laten plaatsvinden op de door jou gekozen cursusdatum en locatie. Om de planning rond te krijgen kan het echter gebeuren dat de cursus op de genoemde datum of locatie verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. Dit zal altijd in overleg gebeuren. Cursusdata met het label Startgarantie zullen gegarandeerd op die locatie en datum plaatsvinden.
Mocht er geen geschikte datum tussen zitten, neem dan contact op voor de mogelijkheden.
Hybride cursus
Wanneer je door omstandigheden niet in staat bent om de cursus op locatie bij te wonen, is het mogelijk om de cursus vanuit huis te volgen. Wanneer je de cursus vanuit huis wilt volgen dien je dit minimaal een week vóór aanvang van de eerste cursusdag bij ons kenbaar te maken. Voor de beste leerervaring adviseren wij om de cursus (indien mogelijk) op locatie te volgen.
Start:Locatie:Alle lesdagen:
di 23 aug Rotterdam,
di 23 aug Utrecht,
di 23 aug Amsterdam,
di 13 sep Rotterdam,
di 13 sep Utrecht,
di 13 sep Amsterdam,
di 18 okt Utrecht,
di 18 okt Rotterdam,
di 18 okt Amsterdam,
do 10 nov Rotterdam,
do 10 nov Utrecht,
do 10 nov Amsterdam,
do 01 dec Rotterdam,
do 01 dec Utrecht,
do 01 dec Amsterdam,
Toon meer data

2Uw Gegevens

Ik wil me inschrijven met STAP Subsidie

STAP Subsidie. Waar staat dit voor?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en is een subsidie van €1000 waarmee de overheid wil helpen om zich verder te ontwikkelen zodat hun positie op de arbeidsmarkt wordt verbeterd of je kansen op een nieuwe baan te vergroten.

Het STAP-budget is voor iedereen die aan volgende eisen voldoet:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd. Het maakt niet uit of je een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of op zoek bent naar werk.
 • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering of studiefinanciering (met uitzondering van Levenlanglerenkrediet).
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Je kunt dus de STAP Subsidie gebruiken om de cursus geheel of gedeeltelijk te bekostigen !

Stap Cursist

Let op:

 • De gekozen gewenste startdatum dient minimaal 4 weken na de STAP aanvraagdatum te liggen (1 januari, 1 maart, etc.);
 • De gegevens in het volgende formulier dienen overeen te komen met uw gegevens bij het bevolkingsregister: u dient uw voornaam, voornamen of voorletters op te geven, etc.
Aanhef

Geen STAP Cursist

Kopie ID Bewijs
Voor inschrijving via de regeling "NL Leert Door" dient u ook een kopie ID te overhandigen. We zullen u daarvoor benaderen.

Deelnemer 2

Deelnemer 3

Deelnemer 4

Deelnemer 5

Wilt u meer deelnemers inschrijven dan kunt u zometeen nogmaals het formulier invullen.

Factuurgegevens


3Factuurgegevens

Probleem. Plaats uw telnr svp even in het veld Opmerkingen

Uw inschrijving afronden

4Rond uw inschrijving af

Belangrijk! Als je je inschrijft voor een cursus, ontvang je een bevestiging van je aanmelding op het opgegeven e-mailadres. Als je deze niet hebt ontvangen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We bevestigen dan je aanmelding alsnog! Je kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Uw inschrijving afronden

3Bedankt voor uw inschrijving met STAP

Uw ontvangt een bevestiging van deze aanmelding op het opgegeven e-mailadres. Als u deze niet hebt ontvangen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We bevestigen dan uw aanmelding alsnog! U kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

We gaan voor u aan de slag !

Bezig met versturen
Wist je dat 99% van de oud-cursisten Opatel aanbeveelt? (Bron: KlantenVertellen.nl)
Ervaringen van cursisten