Inhoud van de cursus

Cursus Final Cut Pro X Gevorderd

Cursus Final Cut Pro X Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel OpleidingenIn deze Final Cut Pro cursus bouw je verder op de kennis die je hebt opgedaan in de basiscursus. Je leert nu de meer geavanceerde video en audio technieken gebruiken en je krijgt inzicht in gevorderde video en audio theorie. Een reeks nieuwe begrippen op het gebied van professionele beeld- en geluidstechniek passeert de revue en ook de verschillende compressieformaten komen ruimschoots aan de orde.

Cursus Final Cut Pro X Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel Opleidingen

Na deze cursus ben je er klaar voor om professionele videoproducties te maken met Cursus Final Cut Pro X.

Welke voorkennis heb je nodig?

Deze vervolgcursus vereist dat de cursist voldoende kennis heeft van Final Cut Pro X en enige ervaring heeft met het pakket op het niveau van de Cursus Final Cut Pro X Basis.

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus Final Cut Pro X voor de gevorderde gebruikers leer je vooral de meer specialistische technieken en functies gebruiken. Je maakt kennis met geavanceerde video montage- en bewerkingstechnieken, multicam montage, geavanceerde audiomontage en -bewerking en met audio (post) productie bij het gebruik van SLR camera’s. Je leert wat je moet weten over bestandsuitwisseling met andere video software, over video compressie formaten, over audio compressie formaten en over het converteren van video output met behulp van  de applicatie Compressor. Na de cursus kun je lezen en schrijven met het programma.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die bekend is met de basisfuncties van Final Cut Pro X en alle ins en outs van de applicatie wil leren kennen. Na deze cursus heb je de kennis in huis om samen te werken met andere professionals in een professionele video omgeving. Final Cut Pro is speciaal voor de Mac ontwikkeld.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

Na deze cursus Final Cut Pro X Vervolg kun je je bijvoorbeeld verder ontwikkelen op het gebied van beeldbewerking. De cursus After Effects is dan een logische stap. Het toepassingsgebied van After Effects bestaat uit film, TV, multimedia en internet. Met After Effects kun je snel en eenvoudig complexe animaties maken, die je kan importeren in een programma als Final Cut Pro X om te combineren met videomateriaal.

Daarom kies je voor Opatel:

Onze groepen bestaan uit nooit meer dan acht personen. Daarom kun je er zeker van zijn dat je alle ruimte hebt om je vragen te stellen. De docent komt uit de praktijk en heeft jarenlange ervaring in het overdragen van kennis. Je kunt de cursus ook incompany volgen. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan dat weleens heel voordelig uitpakken.

Onderwerpen
  • Gevorderde video en audio theorie
  • Meta Data en Keyword collections
  • Geavanceerde video montage- en bewerkings-technieken
  • Ripple, roll, slip, slide en 3-point edits
  • Uitgebreid key frames gebruiken
  • Kleine animaties maken
  • Multicam montage
  • Compound clips
  • Color Correction
  • Color Grading
  • Import LUTs en optimaal gebruik van LOG materiaal
  • Geavanceerde audio montage- en bewerkingstechnieken
  • XML import en export
  • Tracking: title, blur & object tracking
  • Uitwisseling van bestanden met FCP7, Adobe After Effects en Adobe Premiere Pro
  • Video en audio compressieformaten
Datums en locaties

1 Startdatum en locatie

Cursusdata & startgarantie
Wij streven ernaar om de cursus te laten plaatsvinden op de door jou gekozen cursusdatum en locatie. Om de planning rond te krijgen kan het echter gebeuren dat de cursus op de genoemde datum of locatie verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. Dit zal altijd in overleg gebeuren. Cursusdata met het label Startgarantie zullen gegarandeerd op die locatie en datum plaatsvinden.
Mocht er geen geschikte datum tussen zitten, neem dan contact op voor de mogelijkheden.
Hybride cursus
Wanneer je door omstandigheden niet in staat bent om de cursus op locatie bij te wonen, is het mogelijk om de cursus vanuit huis te volgen. Wanneer je de cursus vanuit huis wilt volgen dien je dit minimaal een week vóór aanvang van de eerste cursusdag bij ons kenbaar te maken. Voor de beste leerervaring adviseren wij om de cursus (indien mogelijk) op locatie te volgen.
Start:Locatie:Alle lesdagen:
do 18 jul Utrecht
do 18 jul Rotterdam
do 18 jul Amsterdam
wo 04 sep Utrecht
wo 04 sep Rotterdam
wo 04 sep Amsterdam
vr 20 sep Utrecht
vr 20 sep Rotterdam
vr 20 sep Amsterdam
ma 28 okt Utrecht
ma 28 okt Rotterdam
ma 28 okt Amsterdam
wo 18 dec Utrecht
wo 18 dec Rotterdam
wo 18 dec Amsterdam
Toon meer data

2Uw Gegevens

Stap Cursist

Let op:

 • Kies een startdatum vanaf 1 augustus!
 • De gegevens in het volgende formulier dienen overeen te komen met uw gegevens bij het bevolkingsregister: u dient uw voornaam, voornamen of voorletters op te geven, etc.
Aanhef

Cursist

Kopie ID Bewijs
Voor inschrijving via de regeling "NL Leert Door" dient u ook een kopie ID te overhandigen. We zullen u daarvoor benaderen.

Deelnemer 2

Deelnemer 3

Deelnemer 4

Deelnemer 5

Wilt u meer deelnemers inschrijven dan kunt u zometeen nogmaals het formulier invullen.

Factuurgegevens


3Factuurgegevens

Probleem. Plaats uw telnr svp even in het veld Opmerkingen

Uw inschrijving afronden

4Rond uw inschrijving af

Belangrijk! Cursusdata met het label Startgarantie gaan door op die locatie en datum. Deelnemen kan totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Zonder Startgarantie kan het gebeuren dat een cursus verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. We nemen dan contact met je op voor alternatieve mogelijkheden (annuleren is dan kosteloos). Je kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Uw inschrijving afronden

3Bedankt voor uw inschrijving met STAP

Cursusdata met het label Startgarantie gaan door op die locatie en datum. Deelnemen kan totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Zonder Startgarantie kan het gebeuren dat een cursus verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. We nemen dan contact met je op voor alternatieve mogelijkheden (annuleren is dan kosteloos). U kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Bezig met versturen
Wist je dat 99% van de oud-cursisten Opatel aanbeveelt? (Bron: KlantenVertellen.nl)
Ervaringen van cursisten