Inhoud van de cursus

Cursus Final Cut Pro X Basis

Cursus Final Cut Pro X Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel OpleidingenIn deze cursus leer je video’s monteren en bewerken op de Mac met Final Cut Pro X. Je leert al snel je weg vinden in dit video editing programma en maakt kennis met inspirerende nieuwe, soms complexe mogelijkheden. We besteden vooral aandacht aan de workflow van het bewerken van video, het omgaan met videobestanden en de organisatie van bestanden.

Cursus Final Cut Pro X Rotterdam, Amsterdam, Utrecht

Final Cut Pro X is betaalbare software voor de Mac gebruiker die professionele videoproducties wil maken.

Wat leer je in deze cursus?

Na een korte introductie van het programma en enige basistheorie leer je hoe je video projecten op de beste manier opzet en beheert. Je zult zien hoe je verschillende media binnen je project kunt analyseren, importeren, organiseren, beheren, afspelen en “skimmen”. Ook besteden we aandacht aan slimme voorkeursinstellingen en metadata.

Je leert video en audio monteren, bewerken en samenvoegen. Daarnaast ga je overgangen creëren, effecten gebruiken, titels toevoegen en maak je kennis met begrippen als “keying” en “compositing”. Ook leer je hoe je video en geluid animeert met “keyframes”. Uiteindelijk ga je het videoproject delen, met andere woorden, je leert welke video output past bij welke doeleinden. Na deze cursus kunt je zelfstandig op een snelle, efficiënte en gebruiksvriendelijke manier professionele video-output in alle gangbare digitale formaten produceren.

Welke voorkennis heb je nodig?

De cursus Final Cut Pro X B- basis vereist dat de cursist goed thuis is op de Mac en voldoende kennis van video- en of multimedia-productie bezit, of de cursus iMovie heeft gevolgd. Enige ervaring met een digitale videocamera (DV of HD) is noodzakelijk.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die op een professionele manier video wil produceren met behulp van Final Cut Pro X. Final Cut Pro X is ontworpen voor videomontage en -bewerking in een professionele omgeving van broadcast, postproductie en digital publishing. Televisiemakers, filmers, webdevelopers en digital media designers kunnen met behulp van deze applicatie op een snelle, efficiënte en gebruiksvriendelijke manier professionele video output in alle gangbare digitale formaten produceren. Een strakke integratie met de overige Apple software en hardware garandeert de bekende vloeiende ervaring, die we gewend zijn van Apple.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

De cursus Final Cut Pro X-Gevorderd sluit naadloos aan op deze basiscursus. Je leert in de vervolgcursus specialistische technieken gebruiken, zoals multicam montage en je maakt kennis met geavanceerde montage- en bewerkingstechnieken voor video en audio. Een hele reeks nieuwe begrippen passeren de revue, zoals ripple, roll, slip, slide en 3-point edits. Deze vervolgcursus is voor iedereen die de ins en outs van Final Cut Pro X wil leren kennen en wil kunnen samenwerken in een professionele video omgeving.

Daarom kies je voor Opatel:

Volg je een cursus bij Opatel, dan kun je ervan op aan dat je ruimschoots de tijd krijgt om vragen te stellen. Onze groepen bestaan namelijk uit nooit meer dan acht personen. Je hebt les van een docent met jarenlange praktijkervaring, die precies weet hoe hij de kennis het best kan overdragen op de deelnemers. We gaan al met drie deelnemers van start, want we houden er niet van cursisten eindeloos te laten wachten. Schrijf je meerdere deelnemers van hetzelfde bedrijf in, dan kun je ook kiezen voor een incompany cursus. Dat pakt vaak voordeliger uit.

Onderwerpen
  • Korte introductie in video en audio theorie
  • Wat is Final Cut Pro X?
  • Final Cut Pro X basis, de workflow
  • Media importeren
  • Media analyseren
  • Organiseren van media
  • Media afspelen en skimmen
  • Projecten creëren en beheren
  • Video monteren en bewerken
  • Geluid toevoegen en bewerken
  • Overgangen, effecten en titels toevoegen
  • Keying en compositing
  • Video- en audio animatie met key frames
  • Het project delen: video output voor verschillende doeleinden
  • Media bestanden beheren
  • Voorkeuren en metadata
Veelgestelde vragen
  Vraag maatwerkinformatie

  Maatwerk en incompany

  Geïnteresseerd in een cursus op maat of in een cursus incompany? Verzend onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Ervaringen van cursisten