Inhoud van de cursus

Bundel Professionele video met je smartphone en Videomontage Basis

Bundel Professionele video met je smartphone + Videomontage BasisLeer in 2 dagen professionele video’s maken met je smartphone en ook leer hoe je deze kunt bewerken!

Professionele video met je smartphone
Steeds vaker worden er digitale opnames gemaakt, denk hierbij aan bijvoorbeeld video’s voor webpagina’s. Iedereen heeft een mobiele telefoon met steeds meer professionele opname mogelijkheden. Met de juiste randapparatuur en een klein beetje kennis is er kwalitatief veel mogelijk om professionele filmpjes en vlogs te maken met je smartphone, deze te bewerken en online te zetten.
In deze interactieve cursus maak je kennis met de mogelijkheden van online video, specifiek de mogelijkheden van het filmen, bewerken en publiceren, waarbij we gebruik maken van de basistechnieken voor audio, licht en de camera.

Videomontage Basis
Deze cursus Videomontage Basis is interessant voor een eerste stap in de wereld van video. We leren je duidelijk en stapsgewijs de meest voorkomende video montage functies om professioneel ogende films te produceren. Er is in de markt veel software te vinden waarmee je video’s kunt bewerken, denk aan Adobe Premiere Pro, PowerDirector 365, etc.

Voor deze cursus werken wij met de gratis software DaVinci Resolve. Deze software biedt zelfs nog meer mogelijkheden als de betaalde versie van Adobe Premiere Elements. De mogelijkheden en resultaten van deze software doen niet onder voor de professionele zakelijke software applicaties.We leren je de basis van videomontage; hoe je video’s in de software importeert en ook achtergrondmuziek toevoegt. Na voltooiing kun je videoproducties maken voor bijvoorbeeld (online) promoties.

Niveau, voorkennis, voorbereiding en zelfstudie

Voor aanvang van de cursus dien je een gratis Adobe Account aan te maken en Adobe Rush (Android/iPhone) te installeren.
Neem je opgeladen smartphone mee met minimaal 4GB vrije opslag, oplader en oortjes/koptelefoon mee. Zo mogelijk ook een powerbank.

Je mag een statief, selfiestick of een stabilizer meenemen als je die hebt, maar dat is niet noodzakelijk.

Onze basiscursussen zijn een eerste stap, we beginnen bij het begin. Technische voorkennis heb je dan niet nodig. Wel is het belangrijk dat je algemene computerkennis en vaardigheden beheerst ( bijv. kopieren bestanden, usb stick gebruiken, etc.).

Neem bij twijfel altijd eerst contact met ons op.

Wat leer je in deze cursus?

In 2 dagen leer een professionele video maken met je smartphone en deze tijdens de tweede dag bewerken, monteren en publiceren.

Professionele video met je smartphone
In deze cursus bieden we je handvatten waarmee je de professionele digitale opnames maakt met je smartphone, waarbij we gebruik maken van de basistechnieken voor audio, licht en de camera. Aan de hand van de praktijk krijg je een helder inzicht in het werken met verschillende bestandsformaten, het belang van de juiste belichting en compositie, het werken met scherpte/diepte en het omgaan met storende omgevingsfactoren, zoals tegenlicht en lawaai op de achtergrond.
Na de cursus weet je om te gaan met visual storytelling; je boodschap overbrengen aan de hand van een pakkend script. Je leert bepalen welke shots je nodig hebt voor een korte film. We leren je ook hoe je een opname kan bewerken en publiceren.
Tijdens de montage je huisstijl, ondertiteling, muziek toevoegen aan je film video op social media zetten en evt. ’embedden’ op je eigen site

Videomontage Basis
We leren je de meest voorkomende functies voor het maken van video’s; van het maken van een instant video tot een video tot een professioneel ogend product.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die professionele digitale opnames wil maken met behulp van een smartphone, en deze opname ook wil kunnen bewerken en publiceren.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

Met de de cursussen Zakelijke fotografie en Videomontage Basis heb je een goed alternatief voor de professionele video- en foto programma’s Adobe Photoshop en Adobe Premiere Pro.

Daarom kies je voor Opatel:

  • Jarenlange ervaring met beroepsgerichte trainingen die een-op-een aansluiten op de werkpraktijk
  • Perfect bereikbare locaties in het centrum van Utrecht, Rotterdam en Amsterdam
  • Persoonlijke aandacht door kleine klasjes per cursus
  • Vragen stellen na de cursus kan altijd
  • Vrijwel altijd een vervolgcursus op hoger niveau
  • Meermaals uitgeroepen tot beste opleider van Nederland!
Onderwerpen
Vraag maatwerkinformatie

Maatwerk en incompany

Geïnteresseerd in een cursus op maat of in een cursus incompany? Verzend onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ervaringen van cursisten