Inhoud van de cursus

Bundel Professionele video met je smartphone en Premiere Elements

Bundel Professionele video met je smartphone + Premiere Elements incl. softwareMet de Bundel Professionele video met je smartphone en Premiere Elements incl. gratis software leer je in 2 dagen een professionele video maken, bewerken en publiceren.

Professionele video met je smartphone
Steeds vaker worden er digitale opnames gemaakt, denk hierbij aan bijvoorbeeld video’s voor webpagina’s. Iedereen heeft een mobiele telefoon met steeds meer professionele opname mogelijkheden. Met de juiste randapparatuur en een klein beetje kennis is er kwalitatief veel mogelijk om professionele filmpjes en vlogs te maken met je smartphone, deze te bewerken en online te zetten.
In deze interactieve cursus maak je kennis met de mogelijkheden van online video, specifiek de mogelijkheden van het filmen, bewerken en publiceren, waarbij we gebruik maken van de basistechnieken voor audio, licht en de camera.
Premiere Elements incl. software
De cursus Adobe Premiere Elements is ook voor complete beginners in de wereld van foto en video interessant. Deze krachtige software kan gebruikt worden om al in korte tijd fantastische resultaten te behalen.
Je leert in duidelijk en stapsgewijs werken met de vele functies van Premiere Elements om professioneel ogende films te produceren die ook voor zakelijke toepassingen niet onder doen voor het grotere broertje Premiere Pro.
Je leert de basis van het gebruik van Adobe Premiere Elements, zoals hoe je video’s in de software importeert en ook achtergrondmuziek toevoegt.
Na voltooiing kun je videoproducties maken voor allerlei doeleinden zoals promoties voor kleine bedrijven op sociale media, en uiteraard ook voor je familie.

Welke voorkennis heb je nodig?

Onze basiscursussen zijn een eerste stap, we beginnen bij het begin. Technische voorkennis heb je dan niet nodig. Wel is het belangrijk dat je algemene computerkennis en vaardigheden beheerst ( bijv. kopieren bestanden, usb stick gebruiken, etc.).

Neem bij twijfel altijd eerst contact met ons op.

Wat leer je in deze cursus?

In 2 dagen leer een professionele video maken met je smartphone en deze tijdens de tweede dag bewerken, monteren en publiceren.

Professionele video met je smartphone
In deze cursus bieden we je handvatten waarmee je de professionele digitale opnames maakt met je smartphone, waarbij we gebruik maken van de basistechnieken voor audio, licht en de camera. Aan de hand van de praktijk krijg je een helder inzicht in het werken met verschillende bestandsformaten, het belang van de juiste belichting en compositie, het werken met scherpte/diepte en het omgaan met storende omgevingsfactoren, zoals tegenlicht en lawaai op de achtergrond.
Na de cursus weet je om te gaan met visual storytelling; je boodschap overbrengen aan de hand van een pakkend script. Je leert bepalen welke shots je nodig hebt voor een korte film. We leren je ook hoe je een opname kan bewerken en publiceren.
Tijdens de montage je huisstijl, ondertiteling, muziek toevoegen aan je film video op social media zetten en evt. ’embedden’ op je eigen site
Premiere Elements
Premiere Elements heeft een enorm scala aan functies voor het maken van video’s, van het maken van een instant video tot een video met alle toeters en bellen van een professioneel product. Het heeft een niveau voor iedereen.
Studenten die hun vaardigheden willen verbeteren of meer professionele toepassingen wil toepassen, kunnen verder met de cursus Adobe Premier Pro, of Videoproductie.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die professionele digitale opnames wil maken met behulp van een smartphone, en deze opname ook wil kunnen bewerken en publiceren met Premiere Elements.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?

Met de de cursussen Zakelijke fotografie en Photoshop Elements heb je een goed alternatief voor de professionele video- en foto programma’s Adobe Photoshop en Adobe Premier Pro.

Daarom kies je voor Opatel:

 • Jarenlange ervaring met beroepsgerichte trainingen die een-op-een aansluiten op de werkpraktijk
 • Perfect bereikbare locaties in het centrum van Utrecht, Rotterdam en Amsterdam
 • Persoonlijke aandacht door kleine klasjes per cursus
 • Vragen stellen na de cursus kan altijd
 • Vrijwel altijd een vervolgcursus op hoger niveau
 • Meermaals uitgeroepen tot beste opleider van Nederland!
Onderwerpen
Datums en locaties

1 Startdatum en locatie

Cursusdata & startgarantie
Wij streven ernaar om de cursus te laten plaatsvinden op de door jou gekozen cursusdatum en locatie. Om de planning rond te krijgen kan het echter gebeuren dat de cursus op de genoemde datum of locatie verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. Dit zal altijd in overleg gebeuren. Cursusdata met het label Startgarantie zullen gegarandeerd op die locatie en datum plaatsvinden.
Mocht er geen geschikte datum tussen zitten, neem dan contact op voor de mogelijkheden.
Hybride cursus
Wanneer je door omstandigheden niet in staat bent om de cursus op locatie bij te wonen, is het mogelijk om de cursus vanuit huis te volgen. Wanneer je de cursus vanuit huis wilt volgen dien je dit minimaal een week vóór aanvang van de eerste cursusdag bij ons kenbaar te maken. Voor de beste leerervaring adviseren wij om de cursus (indien mogelijk) op locatie te volgen.
Start:Locatie:Alle lesdagen:
do 01 dec Rotterdam,
do 01 dec Utrecht,
do 01 dec Amsterdam,
wo 04 jan Rotterdam,
wo 04 jan Utrecht,
wo 04 jan Amsterdam,
wo 08 feb Rotterdam,
wo 08 feb Utrecht,
wo 08 feb Amsterdam,
vr 17 mrt Rotterdam,
vr 17 mrt Utrecht,
vr 17 mrt Amsterdam,
Toon meer data

2Uw Gegevens

Ik wil me inschrijven met STAP Subsidie

STAP Subsidie. Waar staat dit voor?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en is een subsidie van €1000 waarmee de overheid wil helpen om zich verder te ontwikkelen zodat hun positie op de arbeidsmarkt wordt verbeterd of je kansen op een nieuwe baan te vergroten.

Het STAP-budget is voor iedereen die aan volgende eisen voldoet:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd. Het maakt niet uit of je een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of op zoek bent naar werk.
 • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering of studiefinanciering (met uitzondering van Levenlanglerenkrediet).
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Je kunt dus de STAP Subsidie gebruiken om de cursus geheel of gedeeltelijk te bekostigen !

Stap Cursist

Let op:

 • Kies een startdatum vanaf 29 november 2022!
 • De gegevens in het volgende formulier dienen overeen te komen met uw gegevens bij het bevolkingsregister: u dient uw voornaam, voornamen of voorletters op te geven, etc.
Aanhef

Cursist

Kopie ID Bewijs
Voor inschrijving via de regeling "NL Leert Door" dient u ook een kopie ID te overhandigen. We zullen u daarvoor benaderen.

Deelnemer 2

Deelnemer 3

Deelnemer 4

Deelnemer 5

Wilt u meer deelnemers inschrijven dan kunt u zometeen nogmaals het formulier invullen.

Factuurgegevens


3Factuurgegevens

Probleem. Plaats uw telnr svp even in het veld Opmerkingen

Uw inschrijving afronden

4Rond uw inschrijving af

Belangrijk! Cursusdata met het label Startgarantie gaan gegarandeerd door op die locatie en datum. Zonder Startgarantie kan het gebeuren dat een cursus verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. We nemen dan contact met je op voor alternatieve mogelijkheden (annuleren is dan kosteloos). Je kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Uw inschrijving afronden

3Bedankt voor uw inschrijving met STAP

Cursusdata met het label Startgarantie gaan gegarandeerd door op die locatie en datum. Zonder Startgarantie kan het gebeuren dat een cursus verplaatst moet worden om doorgang te kunnen garanderen. We nemen dan contact met je op voor alternatieve mogelijkheden (annuleren is dan kosteloos). U kunt ons bereiken op 010 297 30 73 of info@opatel.nl

Bezig met versturen
Wist je dat 99% van de oud-cursisten Opatel aanbeveelt? (Bron: KlantenVertellen.nl)
Ervaringen van cursisten