Investeer in bijscholing van je werknemers en blijf groeien!

0
Opleidingen in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel Opleidingen

De coronacrisis heeft een behoorlijke grote invloed op ons leven én op ons werk. Niet alleen de werknemer, maar juist ook de werkgever lijdt onder de coronacrisis. Zo wil je als bedrijf blijven groeien, maar door de crisis zijn er veel werkzaamheden weggevallen. Dus hoe behaal je dan toch je groeidoelen? Dat doe je door te kiezen voor het opleiden van je collega’s. Want de beste werknemer is een lerende werknemer!

De voordelen van bijscholing

Je personeel bijscholen is een goede investering waar je als bedrijf veel voordelen aan zult hebben. Zo kan je eigen personeel door bijscholing in de toekomst nieuwe werkzaamheden vervullen. Werknemers blijven ook niet met verouderde kennis of vaardigheden zitten in een wereld waar alles snel veranderd. Daarnaast zorg je ervoor dat de nieuwste kennis binnen het bedrijf blijft. Het beste is nog wel dat je investeert in je personeel in plaats van in moeilijke, lange en vaak dure werving-en-selectieprocedures.

Subsidies en belastingvoordelen van bijscholen

Het opleiden van je werknemers is niet gratis. Het is een investering waar je als organisatie goed over na wilt denken. Maar het bijscholen van je werknemers hoeft helemaal niet duur te zijn. Het opleiden van je werknemers zorgt er namelijk voor dat je recht hebt op verschillende subsidies en belastingvoordelen. Ben jij benieuwd van welke regelingen jij gebruik kan maken als werkgever? Zie hieronder dan een kort overzicht.

  • Voor sommige opleidingen hebben werkgevers via de cao’s afspraken gemaakt met O&O-fondsen. Als dit het geval is bij jouw bedrijf dan vergoeden deze fondsen een deel van de kosten.
  • Via de O&O-fondsen kan je als werkgever ook een subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF) verkrijgen. Dit fonds is er om werkgelegenheid te stimuleren en integratie op de arbeidsmarkt te bevorderen.
  • Heb je een klein budget als bedrijf of staat je bedrijf er op dit moment minder goed voor? Kies dan voor een van onze e-learnings.

Een breed aanbod aan praktische cursussen

Bijscholing heeft dus vele voordelen. En door de coronacrisis is dit ook de juiste tijd om het in gang te zetten. Dus denk jij na over omscholing, dan kunnen wij bij Opatel je daar heel erg goed mee helpen. Zo hebben wij vele praktische cursussen waar werknemers veel aan kunnen hebben in hun dagelijkse werk. Zoals grafische cursussen (denk aan Photoshop of Illustrator), SEO of WordPress. Daarnaast bieden we ook Nederlands- en Engelstalige e-learning cursussen aan voor Microsoft Office en Adobe. En het fijne aan een e-learning is dat je werknemers een jaar lang toegang hebben tot een persoonlijke lesomgeving.

Hoe werkt bijscholing bij Opatel opleidingen?

Bij Opatel staan we voor persoonlijke ontwikkeling. Dagelijks spannen wij ons in om de beste cursussen, opleidingen en adviezen te geven. Dus als jij als zakelijke klant bij ons een cursist aanmeldt, dan gaan wij graag met die cursist in gesprek over diens leervraag. We zoeken met die cursist de meest passende training, in de juiste leervorm op de meest passende locatie.

Waarom kies je voor Opatel opleidingen?

Opatel geeft al 40 jaar lang trainingen aan zakelijke klanten. Wij hebben veel expertise opgebouwd in het geven van hele praktijkgerichte trainingen, die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteiten in de dagelijkse werkpraktijk. Alle trainingen die we verzorgen zijn gericht op het gebruik in je werk. Van marketing tot programmeren tot grafisch: alles wat we doen vertaalt zich in het vertrouwd en efficiënt leren gebruiken van professionele software en tools. Denk jij nu aan bijscholing en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact met ons op. Want als je wilt blijven groeien als bedrijf, dan kies je voor opleiden.

Comments are closed.