Begin 2021 in een Virtual Classroom!

0
Opleidingen in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht - Opatel Opleidingen

We zijn gelukkig weer aan een nieuw jaar begonnen! We laten 2020 achter ons en beginnen met goede hoop aan dit nieuwe jaar. Een nieuw jaar betekent voor veel mensen een frisse start en zij gebruiken deze tijd dan ook om aan goede voornemens te beginnen. Een populair goed voornemen op het gebied van een carrière is ontwikkeling. Door jezelf te ontwikkelen doormiddel van het uitbreiden van je kennis verbeter je jezelf. Maar het zorgt er in deze, toch moeilijke, tijd ook voor dat jij je onderscheid van anderen. Klinkt als een goed voornemen toch? Maar hoe zit het met het volgen van lessen? Want door de lockdown rondom het Coronavirus hebben alle opleidingsinstituten haar deuren voor klassikale lessen moeten sluiten. Daar hebben wij de perfecte oplossing voor gevonden en dat is een Virtual Classroom. Nu denk je waarschijnlijk: ik heb geen zin in een E-learning. Maar dat is een Virtual Classroom dus niet. Wat het dan wel is en wat de voordelen zijn, delen wij graag met jullie in deze blog, en wij hopen jullie te inspireren om ondanks alles die goede voornemens dit jaar wél waar te maken.

Een veilig alternatief op klassikaal trainen

Met een enthousiast en betrokken team bieden wij kwalitatieve trainingen aan cursisten om ze succesvoller te maken in hun werk of in hun relatie tot de arbeidsmarkt. En omdat we in verband met de huidige lockdown dit niet op de traditionele manier kunnen waarmaken, zijn wij op een kwalitatief alternatief gekomen. Dit is de Virtual Classroom. Volg je bij ons een klassikale cursus, dan zul je merken dat jij als cursist centraal staat en door het gebruik van de Virtual Classroom kunnen wij je dat nog steeds bieden. Met de Virtual Classroom krijg jij nog steeds de aandacht die nodig is doordat het een ‘live’ les is. Het is niet een video die je afspeelt maar een ‘live’ online les met medecursisten. De docent deelt zijn of haar beeldscherm en je hoort hem of haar via jouw koptelefoon. En net zoals tijdens klassikale lessen kan je met de docent en medecursisten praten, alleen is dat dan via de microfoons of chatfunctie. Ook de structuur van de lessen is vrijwel identiek met de lessen op locatie. Het bijwonen van een online les hebben we ook makkelijk voor je gemaakt. Zo sturen wij voorafgaand aan de cursus een handleiding over het gebruik van het communicatie-platform zodat jij met een gerust gevoel aan de cursus begint.

Voordelen van Virtual Classrooms

Tegenwoordig doen we bijna alles via het internet. Online lessen horen daar nu ook bij en het volgen van een les via een Virtual Classroom klinkt misschien niet handig, maar het heeft juist zijn voordelen. Zo kan jij in het comfort van je eigen huis rustig beginnen aan je cursus, want je hoeft niet te reizen. Het te ver wonen of moeilijk heen en weer kunnen reizen is geen probleem meer. Je wint er tijd mee, tijd die je kan besteden aan een rustig ontbijt zodat je met frisse energie aan de cursus kunt beginnen. Een ander goed pluspunt is dat je geen reiskosten hebt en dat scheelt weer in de portemonnee. En wat denk je van interactieve onderdelen van een cursus? De docent kan een interactief onderdeel direct op je scherm tonen. Deze functie heeft ook voor jou een voordeel. Jij kan namelijk makkelijk delen waar je mee bezig bent, waar je problemen mee hebt en als je een vraag hebt kan je laten zien waar het precies over gaat. En dat allemaal vanuit huis. Laagdrempeliger ga je het niet krijgen en dat is stiekem toch wel erg fijn. De volgende pagina bevat een technische uitleg over Virtual Classrooms.

Alle voordelen op een rijtje

  • Je kunt bij ons gewoon zonder problemen veilig vanuit huis beginnen aan een klassikale cursus.
  • Jij staat centraal en krijgt de aandacht die nodig is.
  • Het volgen van een cursus tijdens de lockdown geeft je de tijd en rust om een cursus in je eigen tempo te volgen.
  • De stof die je leert in het virtual classroom is identiek aan onze fysieke cursussen.
  • Al deze klassikale cursussen zijn als Virtual Classroom te volgen

Met de Virtual Classroom hoef jij dus niet te wachten met het starten van een cursus gedurende de Coronacrisis. Het geeft juist genoeg redenen om er nu aan te beginnen. Wij nemen de hindernissen weg zodat jij jouw goede voornemens kan behalen en zo je carrière een boost kan geven.

Kunnen we je helpen?

Wij helpen je graag met het behalen van je goede voornemens. Dus kun je wel wat hulp gebruiken? Of heb je vragen? Neem dan contact met ons op zodat jij zo snel mogelijk aan je goede voornemens kan beginnen.

Comments are closed.