Watermerk in Photoshop

5 mei 2011

Het heeft mij altijd verbaasd  dat Photoshop niet een functie heeft waarbij je een watermerk kan plaatsen. Bridge heeft het wel, maar dat wordt een aparte post. In deze post laat ik jullie zien hoe je een watermerk kan maken die niet ten koste van je foto gaat en op meerdere foto’s te plaatsen is (mits de resolutie hetzelfde of hoger is).

1. Open een foto in Photoshop.

2. Ga naar Bestand> Nieuw…  Bij Voorinstelling kies de foto die je net hebt geopend. in mijn geval “Peacock”

Geef het document een verstandige naam. Ik heb het ‘Watermerk’ genoemd. Klik OK. Photoshop maakt een nieuw leeg document  met dezelfde gegevens als je foto. De Achtergrondkleur moet wel op Transparant staan.

3. Selecteer het ‘Tekstgereedschap’ en typ je watermerk tekst. In het ‘Controlepaneel’ kies een Lettertype, Tekenstijl, Kleur en Grootte. Bewaar dit document.

4. Ga terug naar je foto. Rechtermuisklik in het ‘Lagenpaneel’ op de laag ‘Achtergrond’ en kies ‘Omzetten in Slim object’.

De naam van de laag wordt nu 0 (nul).

5. Ga naar het menu Filter> Structuur (Texture)> Structuurmaker… (Texturizer…).

6. Klik op de knop ‘Structuur laden’ (aangeven hieronder) en kies je ‘Watermerk’ bestand.

6. Je watermerk zie je nu op je foto. Waneer je de ‘Schaal’ verkleind dan wordt je watermerk vermenigvuldigd. Speel met de ‘Schaal’, ‘Reliëf’ en de ‘Licht’ totdat je tevreden bent. Klik OK.

Wil je alsnog je watermerk aanpassen dubbelklik in het ‘Lagenpaneel’ op ‘Structuurmaker’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>